Saját KB bal
Saját KB jobb

Itt az ideje, hogy megismerje a zöldkagyló jótékony hatásait!

A maorik, Új-Zéland őslakosai nagy mennyiségű nyers taréjos zöldkagylót fogyasztottak rendszeresen, és a sziget belső területein élőkkel ellentétben köztük szinte ismeretlen volt a mozgásszervi betegség.

Mit rejt még a zöldkagyló?

Táplálkozástudományi szakemberek összehasonlították a zöldkagyló a hatását a mesterséges MSM-mel, a kurkumával, a halolajjal, a kollagénnel és a zellerrel. 

Lássuk az eredményeket:

  • Az antioxidáns képességét csak a halolaj és a zeller közelíti meg, a kurkuma, a mesterséges MSM és a kollagén is elmarad a zöldkagyló nagyfokú hatásától.
  • Az erőnlétet szintén a zöldkagyló kapszula fokozza a legjobban, mögötte áll közvetlenül a mesterséges MSM és a halolaj.
  • Immunerősítésben csak a halolaj tudja felvenni vele a versenyt, viszont a csont támogatásában az összehasonlításban szereplő készítmények közül nem akadt kihívója. 
  • Magas hatékonyságú ízületvédő, amelynek szintén nem akadt párja az összehasonlító elemzésben, ami azt jelenti, hogy sem a mesterséges MSM, sem kurkuma, sem a halolaj, sem a kollagén, sem a zeller nem bír olyan hatásfokkal, mint a zöldkagyló kapszula.
  • Emésztést javító képessége egyedül a halolajéval vetekszik.
  • A bőr, a köröm és a haj állapotát azonban egyik készítmény sem befolyásolja kedvező irányba olyan hatékonyan, mint a zöldkagyló.
  • A tüdő működése esetén szintén nem akadt olyan termék, amely annyira hatásos lett volna, mint a zöldkagyló kapszula.
  • Sejtvédő és érrendszer támogató eredményei pedig csak a halolaj hatásával mérhető össze, minden más készítmény az összehasonlításban jócskán elmaradt a zöldkagyló hatásától.
  • Végül bioaktív kötésben, tápanyagok mennyiségében, tápanyag felszívódási képességben és ár-érték arányban magasan vezette a mezőnyt a Mannavita zöldkagyló kapszulája.

A zöldkagyló tehát számtalan kulcsfontosságú összetevőjének hála, jó néhány területen képes támogatni a szervezetet. Biológiailag aktív lipideket tartalmaz, valamint a porcok egészségének megőrzésében nélkülözhetetlen szerepet játszó glükózaminoglikánokat, ezen felül pedig olyan természetes antioxidánsokat, mint a karotinoidok, xantofillok és antocianinok, melyek az ízületi betegségek tüneteinek enyhítésében játszhatnak jelentős szerepet. 

A tünetek enyhülése és a fájdalom csökkenése mellett a reggeli ízületi merevség is javulhat.

Más gyulladáscsökkentő készítményekkel ellentétben a kivonat alkalmazása során nem tapasztalható emésztőrendszeri irritáció és más súlyos mellékhatás sem.

Érdemes tehát a korábbi seregnyi táplálékkiegészítőt kiváltani vagy a kezelőorvos által javasolt gyógyszereket kiegészíteni a zöldkagyló kapszulával, így az egészség megőrzése mellett nemcsak spórolhat, de hatékonyan javíthatja szervezete működését is.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...