Saját KB bal
Saját KB jobb

Legyen sütnivalód!

Bármilyen régóta is tevékenykedsz a sütőiparban, azt bizonyára te is tudod, hogy milyen fontos megóvni a pihentetett vagy kész termékeket a különböző kórokozóktól. Nem kezelhető könnyelműen a kérdés, hiszen a levegőben milliószámra szállnak a penészgombák és spóráik. A következő pár sorban segítek neked egy hatékony technológia megismerésében, hogy mindig legyen sütnivalód a péksütemények védelméhez is!

Mit keres az UV-C sugárzás a sütőiparban?

Az UV-C lámpás technológia már több szakterületen is jelen van a világban. Ennek oka, hogy megoldást nyújt a legtöbb csírátlanítási feladatra.

Ismerd meg a germicid lámpát, amelynek 253,7 nm-es sugárzása könnyedén pusztítja el még a légtérben szálló mikrobákat is, amiket csakis ilyen sugárzással lehet kiiktatni.

Az eljárás környezetbarát, nincs mellékterméke, nem ártalmas a termékre, nem lehet túladagolni. Ráadásul, alkalmazása is többrétű lehet. 

Ha még mindig nem győztelek meg, akkor olvass utána, hogy nemcsak a sütőiparban használatos a módszer!

Munkafolyamatok a sütőiparban

Természetesen, konkrét munkafolyamatokhoz, egyedi tervezésű, a gépsor egyes szakaszain beállítható UV-C készülékek is adottak. Például, szeletelő gép esetében a vágókések felülete kezelhető sugárzással. Így az eszközre került kórokozók nem eredményezik ezek átterjedését a termékekre.

A termék csomagolása előtti UV-C kezelés nagyban növelheti az eltarthatóság idejét. Ilyenkor nemcsak a produktum felülete, de a csomagolásba zárt légtér is csíramentessé válik. Az sem utolsó, hogy a technológia alkalmazása lehetővé teszi a sütőipari selejt csökkenését.

A sütés utáni várakozáshoz kialakítható egy külön kis folyosó a terméknek. A falakra helyezett germicid lámpák biztosítják a folyamatos légtér tisztítását. Ebben az esetben a cél nem a termék egyedi kezelése, hanem a légtér csírátlanítása. 

Mennyire veszélyes?

Egy falra szerelhető lámpa rendszeres használata biztosítja a megfelelő csírátlanítási szintet. Persze, azért tenni kell óvintézkedéseket! A raktárban akár folyamatosan, a nap 24 órájában is működtethetőek a lámpák, de az üzemhelyiségekben inkább éjszaka ajánlott, vagy akkor, amikor senki nem tartózkodik odabent. Rövid időre be lehet menni, de csak védőszemüveget viselve!

Többfajta berendezés ismert, vásárlásuk attól függ, milyen célra szeretnéd megvenni. A legismertebb típusok közé tartozik az UV4AIR Duct, az UV4AIR Simple, az UV4AIR Active. Bármelyiket is választod, garantáltan nem fognak csalódást okozni, és a baktériumok “sírva fognak menekülni”!

Eddig is volt sütnivalód, de bízom benne, hogy most már még több lett!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...