Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan készülj fel a háziállat autós szállítására?

Nemzetközi felmérések alapján Magyarország valódi kutyatartó nagyhatalom, hiszen hazánkban közel minden 2. háztartásban él egy kutya. Érdekesség, hogy a többi európai országban átlagosan csak minden 4. család tart kutyát. Hazánkban kb. 2,5 millió kutya él, és néha nekik is az autóba kell ülni, ha utazni szükséges. Ismerd meg a biztonságos szállítás körülményeit, és gondoskodj négylábú kedvenced gondtalan utazásáról!

Mit szükséges magaddal vinni a kutya szállítása során?

Mindenképpen pakold be a kutya oltási könyvét, hiszen bármikor szükséges lehet a bemutatása. Ha ismerősödhöz indulsz, akkor is vidd magaddal a pórázt és a szájkosarat, illetve a nyakörvet is. Útközben ugyanis például az autó lerobbanása miatt akár tömegközlekedést is igénybe kell majd vennetek.

Célszerű még a kutya tálkáját és egy flakon vizet is a csomagtartóba tenni. Így a hosszabb utazások során, mikor megálltok egy pihenőhelyen, a négylábú barátod is tud inni.

Miért tartsd távol a kutyát az első üléstől?

Habár aranyos látványt nyújtanak az első ülésen utazó kutyák, ilyenkor azonban rendkívül balesetveszélyes lehet az utazás. Soha nem érdemes tehát a házi kedvencet a lábadnál vagy az anyósülésen tartanod.

Ha a kutyád elég nagy ahhoz, hogy a biztonsági övet rögzíthesd körülötte, akkor sem ajánlott az anyósülésre ültetni. Az autógyártók által készített légzsákok ugyanis felnőtt emberek védelmére szolgálnak, és egy vészfékezésnél az állat az öv és a légzsák közé szorulhat. Emiatt az állatok akár a legkisebb koccanáskor is súlyos sérüléseket szenvedhetnek. Ha biztonságosan szeretnéd házi kedvenced szállítani, tekintsd meg az Autófelszerelések.hu kínálatában kapható G3 kutyarácsot!

Hogyan szállíthatod biztonságosan házi kedvenced az autóban?

Kistestű kutyák esetében akár egy átlagos hordozó is elegendő lehet a szállításhoz. Nagyobb méretű házi kedvenceknél azonban fémből vagy műanyagból készült bokszokat érdemes használni. Ezeket a bokszokat már biztonsági övvel rögzítheted, hogy stabil körülmények között szállítsd az állatot.

Ha a legbiztonságosabb megoldást keresed, célszerű kombival szállítani az állatot, és kutyaráccsal elválasztani a csomagtartót az utastértől. A kutyarács elszigeteli az utastértől az állatot, azonban elegendő teret hagy számára a kényelmes utazáshoz. Így a kutya egy nagyobb fékezés során sem kerül az utastérbe, hiszen a kutyarács sérülésmentesen megállítja.

Milyen további kellékeket ajánlott beszerezni?

Célszerű lehet egy takarót helyezni a csomagtérbe, hogy a kutya szőrétől megóvd a kárpitot. Akár egy régi huzat is elegendő, de mindenképpen érdemes valamit az állat alá tenni.

Növeli az utazás biztonságát, ha a kutyádra biztonsági övcsatos hámot adsz. Így megóvhatod az erősebb fékezések közben gyakori gerinc- és nyaksérülésektől.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...