Saját KB bal
Saját KB jobb

4 tévhit, amely a felnőttkori fogszabályozás útjába állhat

Az esztétikailag is hátrányos, kesze-kusza fogsor jelentős életminőségbeli problémákat is okozhat a felnőttek körében. Sokan még mindig fenntartásokkal kezelik a felnőtt fogszabályozást, azonban ez az eljárás már teljes mértékben bevett szokás. Ismerje meg a felnőttkori fogszabályozással kapcsolatos tévhiteket, és gondoskodjon a tökéletes szájhigiéniáról!

„Ilyen idősen már kínos a fogszabályozás”

Napjainkban a korra való hivatkozás már nem állja meg a helyét, ugyanis a modern fogszabályozók kifejezetten esztétikus megjelenést biztosítanak. Az egészséges életmód elterjedésének köszönhetően a fogszabályozás már valódi szimbólummá vált. A felnőttek körében történő fogszabályozás ugyanis jelzi, hogy az illető valóban odafigyel az egészségére.

Alapvetően kétféle típus létezik a felnőttek között, ha fogszabályozásról van szó. Az egyik minél jobban el szeretné rejteni a fogszabályzót, a másik pedig divatos kiegészítőként számol vele. Szerencsére mindenki az egyéni igény szerint dönthet arról, hogy diszkrét vagy extravagáns megjelenést szeretne.

„A fogszabályozás elcsúfítja az arcom összképét”

Sokan a fogszabályozó hallatán azonnal a régi típusú, fémes színű eszközökre gondolnak. A korszerű fogszabályzók viszont már tökéletesen diszkrét és esztétikus megjelenést kölcsönöznek. A modern eljárásoknak köszönhetően egyáltalán nem kell aggódni a fémallergiától vagy az előnytelen látványtól. A Netfog Fogorvosi Rendelő felnőtt fogszabályozása során kizárólagos magas minőségű és kényelmes eszközök közül választhatnak a páciensek. A fájdalommentesség és az esztétikailag előnyös eredmény egyaránt garantált.

„A fogszabályozás fájdalmas eljárás”

A felnőttkori, merevebb kötőszövetek és ízületek miatt az eljárás kicsivel több időt vehet igénybe, mint a gyermekek esetében, azonban fájdalommal nem jár. A modern fogszabályzók már szuperrugalmas ívekkel rendelkeznek, amelyek lágy erőkkel, kíméletesen mozgatják a fogakat.

A kezelés után közvetlenül felléphet a nyálkahártya kisebesedése, azonban speciális védőviaszokkal már kiválóan orvosolható a probléma. A fogápolás is könnyen elvégezhető, hiszen a különleges fejű fogkefékkel tökéletesen tisztíthatók a fogak.

„Nekem már fölösleges belevágni”

A felnőtt fogszabályozás általában 1-2 évet vesz igénybe, ezért soha nem késő elkezdeni. A fájdalommentes viselet és a diszkrét megjelenés miatt nagyon hamar elrepül az idő, az eredmények pedig magukért beszélnek.

Érdemes tehát felnőttkorban is gondoskodni a megfelelő szájhigiéniáról és a fogak egészségéről. Természetesen az esztétikai szempontok is kiemelten fontosak, azonban a felnőttkori fogszabályozás a magabiztos megjelenést is lehetővé teszi.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...