Saját KB bal
Saját KB jobb

A medence árnyékoló háló előnyeiről

Kevesebb szó esik róla, de a medence árnyékoló háló is fontos termék, érdemes beszerezni az otthon fürdőzőknek. Nem csak a bámészkodók ellen nyújt védelmet, hanem a tűző nap ellen is, de számos egyéb pozitív hatása is van a használatának. Vegyük sorra őket!

A medence árnyékoló háló előnyei 

A medence árnyékolót alapvetően azért használjuk, hogy védelmet nyújtson a nap ellen, de nem csak ezért hasznos, hanem felfogja a lehulló szemetet is. Erre a takarófólia is jó, a Medence Óriás weboldalán ez a termék is megrendelhető. A lehulló levelek és növénymaradványok mellett a szálló por vízbe jutását is megakadályozza, sőt, még a szelet is fogja kicsit. Ritkább hálón a szél átfúj, sűrűbb szövésűnél azonban azzal is számolnunk kell, hogy a szél belekaphat. Összerakása egyszerű folyamat, sem szakembert, sem speciális eszközt nem igényel, és akár a kerítésre is rátehető gyorskötöző segítségével. Érdemes lehet kissé ferdén felhelyezni, amennyiben a medence fölé kerül az árnyékoló, ezáltal kellemes szűrt fény érkezik a fürdőzőkre. Teljes UV-védelmet ugyan nem nyújt, de kevésbé éget általa a nap, és ez fontos lehet egy forró nyári napon.

Ahogy írtuk korábban, a medence védelmét megerősíti, így beszerzése nem csak kényelmi szempontból kívánatos. Ugyanakkor használatával nem kell aggódni a kíváncsi tekintetek miatt sem, és nyugodtan fürdőzhetünk bármikor. Ára sem borsos: kedvező áron vásárolhatunk medence árnyékolót, ami hosszú évekig a családot szolgálhatja.

Milyen hálót válasszunk? 

A háló kiválasztásánál elsődleges szempont, hogy mekkora területet szeretnénk árnyékolni. A fényszűrő hatásfok is fontos lehet, valamint az is, hogy mennyire szeretnénk átlátszó hálót. Az átláthatóság a szövet sűrűségével áll összefüggésben: például a 80%-ban takaró háló már alig átlátszó, de a fény egyötödét átengedi. UV-álló műanyagszálból készül, nem fogja a nap tönkretenni. Színt is választhatunk, a zöld színen kívül van még barna és szürke is.

Egyéb alternatívák 

Vannak persze egyéb lehetőségek is az árnyékolásra, mint a növényzet vagy a zárt kerítés. Ezeket nem ajánljuk – egyrészt körülményes, engedélyköteles, másrészt sok plusz munkával jár, és sok esetben még drága is. Megoldást nyújthat még a térelválasztó falak használata: elegáns, de mégis egyszerű, akár még terasz rész is leválasztható általa. A fémvázat falhoz kell rögzíteni, és fogantyúval máris ki lehet húzni a vásznat.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...