Saját KB bal
Saját KB jobb

Ismerjünk meg egy modern gumihevederes kotró-rakodót

A cikkben egy, a modern kor követelményeinek abszolút megfelelni képes gumihevederes kotró-rakodót fogunk bemutatni. A JCB 1CXT kapcsán egyaránt ki fogjuk emelni a rá jellemző technikai paramétereket, a legfontosabb előnyöket, illetve sajátosságokat.

Tesszük ezt főként azért, mert a világon a legkisebbnek számító kotró-rakodónál nem igazán tudunk elképzelni kompaktabb és univerzálisabb munkagépet.

Amit a JCB 1CXT kapcsán tudni érdemes

Habár a JCB 1CXT a világ legkisebb kotró-rakodója, a relatív kicsi méretei egyáltalán nem párosulnak alacsony teljesítménnyel. Sőt, a méreteiből még könnyen előnyt is kovácsolhatunk, mert a munkagép gyakorlatilag a legszűkebb helyeken is gond nélkül képes boldogulni.

Mindezek mellett egy kifejezetten erősnek számító Tier 4 erőforrás dolgozik a motortérben. Ezáltal a JCB 1CXT akkor sem jön zavarba, amikor nehezebb munkakörülményekkel kell megbirkóznia. Gumi lánctalpat is tudunk erősíteni rá, ennek köszönhetően pedig a leginkább sáros és ingoványos terepen sem fog megsüllyedni.

Egy gumihevederes kotró-rakodó a zavartalan termelés érdekében

A gépkezelő kényelmesen, forgószéken foglalhat helyet a kabinban, hogy a teljes munkanap alatt csakis a termelésre fókuszálhasson. Hogy előre jobb kilátása legyen, ezért a tervezők a motorháztető kialakítását lejtősre oldották meg.

A kezelő tetszés szerint kapcsolhat klasszikus vagy mini kotró (ISO) vezérlést annak megfelelően, hogy melyik áll inkább kézre. Ezáltal a különféle kotró munkák, valamint a teherautók rakodása is az optimálisnak számító teljesítmény mellett történhet meg.

Nem éppen rövid, szám szerint 500 órás szerviz intervallumokkal számolhatunk a munkagép használatakor. A JCB 1CXT gumihevederes kotró-rakodó tehát nem kényes, nem lesz vele sok nehézségünk, mert az idő nagy részében a termelésben fog dolgozni.

A Terra Csoport szolgáltatásai között nem csak a gép értékesítését találjuk, hanem a munkagépek szervizelését is vállalják, mindenképp érdemes vásárlás előtt szétnézni a honlapjukon!

Ismerjük meg a JCB 1CXT technikai paramétereit

2.55 méteres ásási mélységre képes a JCB 1CXT, így a mélyebb árkok, szennyvízelvezető gödrök kialakítása is megoldható a segítségével. A kanál maximális kapacitása 0.30 m3. Legyen szó tehát föld, sóder vagy homok rakodásáról is, a munkagép percek alatt pakolja meg a nagyobb platóval rendelkező teherautókat is.

A Tier 4 motor megbízható teljesítményéről már ejtettünk szót, ugyanakkor a költséghatékony működését még nem emeltük ki. Olyan erőforrásról beszélünk ugyanis, amelyik a modern kor elvárásainak megfelelően takarékosan bánik az üzemanyaggal, sok pénzt megspórolva így a tulajdonosnak.

A kompaktnak számító JCB 1CXT tehát ideális lehet a kisebb hellyel rendelkező terepen, ahol a kotrás, ásás és rakodás kivitelezéséhez erős és hatékony munkagépre van szükség.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...