Saját KB bal
Saját KB jobb

A 3D körömdíszítés szakmai szemmel

Napról napra nagyobb népszerűségnek örvend mind a manikűrösök, mind pedig a vendégek körében a 3D körömdíszítés. Elkészítésük azonban nagy szakmai tapasztalatot, kellő odafigyelést igényel. De mindez persze nem elég egy igényes 3D-s köröm elkészítéséhez, hiszen a megfelelő alapanyagok nélkül nem lehet minőségi munkát végezni.

Miből készül a szebb 3D köröm?

3D körömdíszítés készülhet porcelánból és Plastiline gélből egyaránt. Az egyik anyag nem feltétlenül jobb a másiknál, csupán más. Mindkettőnek vannak ugyanis előnyei és hátrányai egyaránt.

A témában szakértő StudioFlash alábbi összeállítása most abban próbál segítséget nyújtani, hogy különféle szempontok alapján, szakmai szemmel összeveti a két anyagot. Ezek, valamint a saját tapasztalat alapján mindenki maga döntheti el, hogy a porcelánnal vagy Plastiline géllel dolgozik szívesebben, ha 3D körömdíszítésre vállalkozik.

  • Formázhatóság

Bár mind a két anyag egyaránt könnyedén alakítható, a porcelán por liquiddel keveredve és levegővel érintkezve azonnal megköt, így a formázásra kevesebb idő jut. Ezzel szemben a szagmentes Plastiline gél korlátlan ideig igazgatható, hiszen csak LED / UV fény hatására köt meg. Utóbbi esetében azonban nagyon fontos a minőség, egy gyengébb kategóriájú gél ugyanis ragadhat vagy éppenséggel töredezhet. Ha ragadni kezd az anyag, érdemes lehűteni. Ha viszont morzsalékossá válik, akkor fixmentes zselé hozzákeverése segíthet kiküszöbölni a problémát. Egy jó minőségű Plastiline gél azonban rendkívül sokoldalúan felhasználható, például kiválóan alkalmas levelek és szirmok készítésére.

  • Tartósság

A tartósság alapját mindkét anyag esetében az határozza meg, hogy mennyire lett elvékonyítva, illetve hogy az elkészített minta sík vagy térbeli. Utóbbiak ugyanis értelemszerűen könnyebben töredeznek, ezért célszerű ezeket nem mindennapos használatra elkészíteni.

A megfelelően elhelyezett, jól rögzített motívumok azonban mindkét anyagból készítve tartósak lesznek, főként ha a nagyobb mintákat kövek támasztják meg. 

  • Színvilág

Mindkét anyag szabadon keverhető más színekkel, azonban a Plastiline gél esetén az elkeverés nehézkesebb, viszont a porcelán porral ellentétben akár festő zselével is kombinálható. Ebben az esetben viszont nagyon fontos a megfelelő arányok betartása, hogy elkerüljük a ragadósságot, valamint a töredezést.

  • Eszközigény

Plastiline gél esetében vízre, ecsetre és cleanserre van szükség, míg porcelán por használatakor a víz és ecset mellett liquidet kell alkalmazni, vagyis mindkét anyag eszközigénye minimálisnak mondható.

Mindenki egyénileg eldöntheti, hogy számára melyik anyaggal könnyebb a 3D körömdíszítés. Szakmai szemmel ugyanis mindkét anyag egyformán ideális ehhez a művelethez, hiszen csupán árnyalatnyi különbségek vannak a porcelánpor és a Plastiline gél között.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...