Saját KB bal
Saját KB jobb

Mivel vonzhatod be a bőséget az életedbe 2020-ban?

Az új évben új dolgokra kapunk egy friss és vissza nem térő lehetőséget. Minden nap arra vár, hogy megváltoztassuk a negatív beidegződéseket. Nincs ez másként a pénzhez való viszonyunkban sem. Ismerjük meg, hogy mi befolyásolja a bőség áramlását az életünkben.

Iktasd ki az örökölt családi mintákat 

Első lépésként fel kell ismerned azt, hogy az otthonról hozott, örökölt mintáid milyen hatással vannak a pénz bevonzására. Nem mindegy, hogyan tekintesz az anyagi javakra és magára a bőség fogalmára.

Vegyük például azt, hogy a szüleid hogyan viszonyultak a pénzhez. Értékelték, túlértékelték, esetleg nyűgnek tekintették? Volt, de nem tudták beosztani? Esetleg szegények voltak, és gondot okozott a mindennapi létfenntartás? Amennyiben ők negatívan álltak hozzá, úgy a gyermeküknek, azaz neked is hasonló szemléletet adtak tovább. Ezekre könnyen rájöhetsz abból, hogy hogyan vélekedsz az anyagiakról. Hogy ezt megváltoztasd, igenis tenned kell érte, de ez pont az az önmunka, aminek látványos a gyümölcse.

A saját tapasztalat

Persze a legtöbb esetben saját tapasztalatod is van a pénzzel. Ez lehet pozitív és negatív egyaránt. Felvettél egy hitelt, amit nem tudtál időben törleszteni? Esetleg vettél valamit, de végül még te jártál rosszul anyagilag?

Ezek a tapasztalatok pont olyanok, amik nem visznek előre a bőség bevonzásában, és az érzéseidet is rossz irányba terelik, már ami a pénzt illeti.

Ide sorolhatjuk az általános vélekedést az anyagiakról, minthogy hazánkban nem lehet megélni, vagy épp nincs igazán értéke a fizetésnek.

Ha le szeretnéd vetkőzni ezeket a hátráltató tényezőket, akkor ideje megismerned Kolozsi Mariannt!

Bőség tréning

Mariann minden év elején indít egy tanfolyamot, ami arra hivatott, hogy a résztvevők a pénzhez való viszonyukat rendezhessék. Ha az alapokat rendbetették, akkor a továbbiak már gyerekjátéknak tűnnek.

Ehhez nincs más feladat, mint tisztázni a fogalmakat, őszintén átbeszélni a különböző kérdéseket, amik arra hivatottak rávilágítani, hogy milyen viszonyokat rejtenek az egyén örökölt családi mintái.

Ezután elkészül egy kívánságlista, ami nem más, mint hogy megfogalmazzák a résztvevők, hogy hova is szeretnének eljutni a közeljövőben. Itt nagyon fontos, hogy a lista olyan elemeket tartalmazzon, amik nekik fontosak, nem pedig a társadalomnak.

Ha megvannak a konkrét, határozott célok, akkor nincs más hátra, mint elindulni előre, és végleg kiiktatni a különböző negatív berögződéseket, amik idáig akadályoztak. Hogy ezt megtehesd, légy maximálisan őszinte önmagadhoz, és merj belevágni az újdonságba, az ismeretlenbe!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...