Saját KB bal
Saját KB jobb

Neked melyik állomás a kedvenced?

A rádiózás egyre kevésbé tartozik azon elfoglaltságok közé, amit sokan űznének. Ez azért lehetséges, mert kiválasztani a tökéletes állomást, amin éppen az a zene szól, ami illik a kedvedhez, sok időt és energiát emészt fel. A kocsiban, a tömegközlekedési eszközön ülve vagy épp állva egy érdekes beszélgetős műsor, míg a konditeremben egy pörgős mix az, ami segít átvészelni a nehéz perceket. Sőt, a rádió tökéletes társnak bizonyul, ha csak némi háttérzajra van szükséged főzés vagy takarítás közben.

Én hallgatnék rádiót, de soha, sehol nem szól semmi jó!

Ez csak egyszerű kifogás! A rádióadók között gyakorlatilag mindenki megtalálhatja azt, amit keres. A retro zenét kedveled? Rocker vagy? Mai slágereket hallgatnál? Eleged van a zenéből, valami értelmes beszélgetésre vagy kíváncsi? Le szeretnéd nyugtatni az idegeidet egy kis klasszikus zenével? Erre mind van lehetőség! 51 rádióállomás között egész nap találhatsz olyan műsort, ami illik a stílusodhoz és a kedvehez is!

A rádiózás nem csak az öregek hobbija. Rengeteg olyan műsor van, amely a fiatalabb korosztályt célozta meg közönségének.

Rádiót hallgatni már nem csak nagyanyáink rádióival tudunk. Léteznek alkalmazások például, amelyekkel telefonról, tabletről is tudjuk hallgatni legkedvesebb adóinkat, sőt, akár a munkahelyen weboldalról is bekapcsolhatjuk őket. Persze a sok csatorna közül nehéz eldönteni, melyiket is kapcsold be. Ha még nem igazán látod a potenciált a rádiózásban, íme egy rövid ajánló!

Nem tudod mit hallgass?

Mindenki más csatornára esküszik, azt azonban megállapíthatjuk egy rövid keresgélés után, hogy alapvetően 5 nagy rádió van, akik versenyeznek a hallgatóságért:

  • Petőfi Rádió
  • Music FM
  • Sláger Rádió
  • Kossuth Rádió
  • Rádió 1

Mind közül a Rádió 1 és a Petőfi Rádió vezeti a népszerűségi listát, ebben a sorrendben. Legtöbben a Rádió 1-et hallgatják, amely leginkább reggelente Balázsék jókedvének köszönhető, délutánonként pedig Cooky mixeinek.

Persze nem csak ez az öt adó hallgatható, sokan a Klub Rádiót, míg mások a Retro rádiót kedvelik jobban.

Persze ha nem szeretnél céltalanul kapcsolgatni az egyes adók között, érdemes ellenőrizni, hol, mi szól éppen. Sőt! Nem csupán ilyenkor!

Mi is ez a szám?

Ugye ismerős ez a kérdés? Sétáltok a barátokkal az egyik bevásárló plázában, vagy épp fizetnéd ki a tankolást, és egyszer csak megszólal az a bizonyos szám. Az, aminek soha senki nem tudja az előadóját, de mindenki ismeri. Következik a nagy találgatás, és ha estig nem felejted el, akkor a YouTube keresőmotorjának lefárasztása. Ugyan léteznek ma már nagyon jó zenefelismerő alkalmazások, ezek mégsem működnek tökéletesen. Ahol túl hangos az alapzaj, nem képesek felismerni a legnagyobb slágereket sem. Ne aggódj! Van egy tökéletes B tervünk! Egyszerűen lépj fel a MyOnlineRadio oldalára, itt pillanatok alatt megtalálhatod a számot! Sőt, akár azt is megnézheted, mik lesznek hallhatóak az egyes szolgáltatóknál holnap.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...