Saját KB bal
Saját KB jobb

Létezik olyan, hogy átlagos matrac méret?

Ez egy elég szubjektív kérdés, hiszen vannak szabvány méretű matracok, de nem biztos, hogy mindenkinek az az átlagos.

A matrac kiválasztása

Egy matrac kiválasztásának elsődleges szempontja az ágykeret mérete. Hiszen abba választunk matracot, kivéve, ha egyedileg készíttetjük az ágykeretet is. Ebben az esetben a szoba mérete a döntő tényező, mivel nagyon fontos, hogy mekkora a terület, ahova az ágyat tervezzük. Ha olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nagy méretű szobánk van, ebben az esetben akkora ágy kerüljön bele, amekkora belefér úgy, hogy az ne legyen zsúfolt, és kényelmesen körül lehessen járni. Az is nagyon fontos, hogy az ágy ne tűnjön el a szobában, azaz ne legyen túl kicsi, hiszen hálószoba esetében mégiscsak az a szoba fő funkciója. 

Ha kicsi a szoba, akkor a méretek adottak, azaz hiába szeretnénk nagyobbat, mint amekkora a helyiségbe befér, be kell érnünk azzal, ami oda illik. 

Attól függően, hogy hányan szeretnénk használni az ágyat, ezt mindenképp figyelembe kell venni a matrac kiválasztásánál. Természetesen itt az éjszakai forgolódásra és az éjszakát a szülői ágyban töltő gyermekekre gondolunk. Ideális esetben a 180 x 200-as méret már egészen kezelhető, amiben már kényelmesen elalhatunk akár gyerekestül is. A 200 x 200-as méret az ideális akkor, ha nagyon nyugtalanul alszunk, vagy esetleg több gyermekkel kell számolni.

Ha kisebb hellyel gazdálkodunk, akkor a 160 x 200-as lehet a megfelelő, de két személy esetén semmiképp ne legyen kisebb a matrac, mint 140 x 200 cm.

Egyszemélyes ágy esetén a legkényelmesebb egy 90 x 200-as méretű matrac. 

Nézzen körül a Nonstop Bútor matrac kínálatában, és találja meg az Önnek leginkább megfelelőt!

Mikor mekkora az ideális?

Babaágyba a legnépszerűbb a kókuszmatrac, amiből készítenek 60 x 120-as méretet, illetve 70 x 120-as méretet is. Ami ettől eltér, azokat általában egyedileg vágatták, egyenesen az adott kiságyba.

Ennél egy fokkal nagyobbak a 70-80 x 160-as méretű matracok, amik már elegendő hosszúságúak egy átlagos méretű óvodás, majd kisiskolás számára. Persze a magasabb gyerekek esetében korábban jön el az ágy és matrac csere ideje, amikor általában már nem érdemes kisebbet venni, mint 80-90 x 200 cm. Ezzel megúszhatjuk egy újabb ágy vásárlását.

Efelett már a kétszemélyes ágyak következnek, amikhez a megszokott méreteken kívül 200 x 200-as méretig már mindent megtalálhatunk.

A 140 x 200-as méretet az összebújós pároknak ajánljuk, mivel igazán kényelmes csak úgy lehet. A 160 x 200-as méret esetén már az sem zavaró, ha az egyik fél éjszaka jobbra-balra forog, mivel nagyon sokat számít az a 20 centiméter különbség.

(x)

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...