Saját KB bal
Saját KB jobb
Picture of cozy armchair in the living room. Render image.

Íme 2020 legmenőbb színkombinációi

Ráférne az otthonodra egy kiadós festés? Nemcsak a konyhát, de már a hálószobát és a nappalit sem ártana átkenni? Ha lúd, legyen kövér – szokták mondani –, úgyhogy, ha már nekilátsz a munkának, a fürdőszoba se maradjon ki, nem igaz? Bár idén nyáron nem jutott időd a festésre, ne aggódj, mert jövőre is megejtheted. Igen ám, de addig még nem árt átgondolnod a színkombinációkat.

A nappali visszafogott bézs legyen vagy inkább erőteljes narancssárga? A fürdőszoba esetén maradsz a hagyományos kéknél, vagy ezúttal valami extrém szín mellett teszed le a voksodat? Ne izgulj, addigra biztosan megtalálod a tökéletes árnyalatokat. Segíteni fog, ha megismered 2020 legmenőbb színeit.

Utána pedig dönts bárhogy, az Otthonok & Megoldások felújítás rovatában további tippeket és ötleteket találsz.

Az otthon és a munkahely összhangja

Erika Woelfel, a Behr festékcég alelnöke úgy gondolja, hogy jövőre új időszámítás kezdődik. Elmondása szerint érdemes összhangba hozni az otthonunkat a munkahelyünkkel – már ami a színvilágot illeti. Ezért a cég, amelynek gyökerei 1947-ig nyúlnak vissza, létrehozott három kollekciót, amelyben összesen tizenöt szín szerepel.

Ezek mindegyike használható otthon és a munkahelyen – legyél a modern vagy a tradicionális stílus híve. A gondos válogatás annak a tanúbizonysága, hogy a színek igenis hatással vannak az életünkre, a mindennapjainkra és a hangulatunkra. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogyan válogatjuk össze őket.

Imádnivaló rusztikus tónusok

A három paletta közül az egyik a Worldhood, amely olyan gazdag színárnyalatokat foglal magába, mint a rumbanarancs és a pirospaprika. Tökéletes választás egy olyan helyiségbe, ahol elsősorban szolgáltatók dolgoznak.

Ez lehet például egy étterem, egy hotel, egyéb üzletek, mondjuk egy fodrász- vagy egy manikűrszalon. Ugyanakkor a rusztikus stílus kedvelői is imádni fogják.

Hűvös felfrissülés

A Restore paletta a hideg színeket vonultatja fel. Egyszerre árad belőlük a derű, a frissesség és a letisztultság. A kék és a zöld árnyalatai megnyugtatják az idegeket, ezért kiváló választás egészségügyi vagy vendéglátó helyiségekbe, illetve a dolgozószobába vagy a konyhába.

Sőt, mivel ez a hűsítő kombináció egyszerre barátságos és meghitt, gondolj rá, amikor a hálószoba és a nappali színeit keresed. Sőt, ezek az árnyalatok fehérrel kombinálva szinte elvarázsolják a lelket.

A pasztell sosem megy ki a divatból

Az Atmospheric paletta pasztellszínei modern visszafogottságot sugallnak. Ha ezt a színkombinációt választod, mindenképp használj neutrális anyagokat. Egyébként ez az az összeállítás, amely egy modern, illetve egy hagyományos környezetben is megállja a helyét. Kereskedelmi helyiségekben és többcsaládos házakban egyaránt ajánlott a használata.

(x)

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...