Saját KB bal
Saját KB jobb

A szőlőmagolaj jótékony hatása

A szőlőmagolaj az érett szőlőszemek magjából kinyert, E-vitaminban és flavonoidokban gazdag, rendkívül értékes növényi olaj. Használata segít megőrizni az egészséget, valamint kiválóan ápolja a ráncosodásra hajlamos, már érett bőrt.

Miként alkalmazható a szőlőmagolaj?

A szőlőmagolaj alkalmazható belsőleg és külsőleg egyaránt. Belsőleg történő használata védelmet jelent a szív- és érrendszer számára a meszesedéssel szemben, illetve csökkenti trombózis esélyét is. Stresszoldó és gyulladásgátló hatása is bizonyított. Ezenkívül a koleszterin szintre is képes hatni, mégpedig oly módon, hogy növeli a jó (HDL) és csökkenti a rossz (LDL) koleszterinnek a szintjét. Antioxidáns hatása révén, amellyel semlegesíti a szabad gyököket, képes meggátolni a korai öregedést.

Külsőleg is nyugodtan alkalmazható a szőlőmagolaj, elegendő belőle mindössze 1-2 csepp, amelyet a bőrbe kell masszírozni. Használható önmagában is, vagy testápolóba és arckrémbe keverve. A Helia-D testápoló termékek kínálatában azonban már találhatóak olyan bőrápolók, amelyek már eleve tartalmaznak szőlőmagolajat.

Milyen bőrre alkalmazható?

A szőlőmagolaj nem csak a száraz bőr csodaszere. Bár kiválóan hidratálja és puhítja a vízhiányos és száraz bőrt, visszaállítva annak normális vízháztartását, bátran alkalmazható zsíros bőrre is, ugyanis hatékonyan szabályozza annak faggyútermelését.

Vitamintartalma révén semlegesíti a szabadgyököket, így lelassítja a bőröregedés idő előtti folyamatát, erősíti a bőrt, amely ennek révén ellenállóbb lesz a káros külső hatásokkal szemben.

Milyen a jó szőlőmagolaj?

A szőlőmagolaj akkor lesz a leghatékonyabb, ha azt még hidegen sajtolják, és különféle kozmetikumokba még natúr állapotban kerül bele. Mégpedig azért, mert így képes megőrizni a tápanyag tartalmát.

Éppen ilyen módon kerül a szőlőmagolaj a Zelka 100%-os tisztaságú Bio Szőlőmagolaj krémbe. A kozmetikum nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, így a szőlőmagolaj a legértékesebb formájában tudja kifejteni jótékony hatását.

Egyéb felhasználási módjai

Masszázsolajként is nyugodt szívvel használható, kiválóan hidratálja és táplálja ugyanis a bőrt. A masszázsnak köszönhetően pedig a tápanyagok jó mélyen képesek beszívódni a bőrbe.

Narancsbőr ellen is bevethető fegyver a feszesítő hatásának köszönhetően.

Pattanásos, gyulladt vagy kipirosodott bőr ellen is rendkívül hatásos a linolsav tartalmának köszönhetően. A linolsav ugyanis csökkenti az irritációt, így hatékonyan száll szembe a bőrproblémákkal.

Magas E-vitamin, béta-karotin és linolsav tartalmának köszönhetően hidratálja és táplálja a ráncos, érett bőrt, illetve azt simábbá és feszesebbé is varázsolja. Helyreállítja a bőrben a kollagén termelést, így a szőlőmagolaj rendszeres használata révén a bőr üde és fiatalos marad.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...