Saját KB bal
Saját KB jobb

Hasznos kiegészítők csónakos horgászathoz

A csónakos horgászat minden esetben komoly odafigyelést, valamint körültekintést igényel a horgásztól. A kényelmes, illetve problémáktól mentes időtöltést jelentősen megkönnyíti, ha minden szükséges kellék a kéz ügyében van.

A víztükör közepén ugyanis nincs lehetőség gyorsan kiszaladni a kocsihoz, ha éppen elfelejtettünk valamit magunkkal vinni. Igazán flottul akkor fognak menni a dolgok, ha előre beszerzünk és a helyére is rakunk minden lényeges dolgot.

Rövid bejegyzésünkben most pontosan olyan eszközöket igyekszünk megmutatni, amelyek valamennyi csónakos horgászat alkalmával hasznos szolgálatot tehetnek. Egész pontosan egy lassító ernyőre, valamint egy akkumulátor gyorscsatlakozóra szeretnénk felhívni a figyelmet.

Egy ernyő, amely lelassítja a csónak sodródását

Bizonyos esetekben nagyon is hasznos tud lenni, ha a csónakunk sodródása lassabban történik meg. Ilyen lehet az, amikor pergető horgászat közben pont egy ígéretes szakaszhoz érkezünk, tele potenciális haltartó helyekkel.

Értelemszerűen egy ilyen tuti pálya mellett szeretnénk kihozni minden tőlünk telhetőt a helyzetből. Hogyha nem sodródunk át a helyen gyorsan, hanem több időnk marad precíz dobásokkal keresni a halakat, azzal eredményesebbek lehetünk.

A Damil.hu-nál kapható csónakot lassító ernyő pontosan ebben lehet a segítségünkre. Mindezt a vízálló anyaga, az erős varratok, illetve a hozzá kapcsolódó erős kötél is segíti. Feltétlenül érdemes tehát a következő horgászat alkalmával magunkkal vinni, mert a halfogás esélyét tudjuk jelentősen megnövelni általa.

Gyorscsatlakozó az akkumulátorhoz

Ennek a praktikus eszköznek az alkalmazása gyakorlatilag megsokszorozza az elektromos csónakmotor élettartamát. Ezt azáltal éri el, hogy megakadályozza a kapcsoló túlhevülését, ami a leggyakoribb oka szokott lenni a meghibásodásnak.

Rengeteg horgász életét képes tehát megkönnyíteni ez a remek megoldás. A nagyobb felületű vízterületeken ugyanis szükség van a csónakmotor használatára, ami nem a legolcsóbb mulatságok egyike. Korántsem mindegy tehát, hogy a megvásárolt motor milyen hosszú ideig működik rendben.

A csónakos horgászat kiegészítőinek gyakorlati hasznosulása

A csónakból való horgászat azokon a vizeken indokolt, ahol meglehetősen nagy terület áll a sporik rendelkezésére. Képtelenség lenne ugyanis egy nyolc-tíz focipályányi tó vagy egy hosszan kacskaringózó folyóvíz alapos felkutatása és horgászata csónak alkalmazása nélkül.

A sodródást lassító ernyő, valamint az akkumulátorhoz való gyorscsatlakozó nagyszerűen használható eszköznek számít ezeken a helyeken. Érdemes tehát lehetőség szerint minél előbb beszerezni őket, hogy amikor a helyzet aktuálissá válik, addigra már kéznél is legyenek.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...