Saját KB bal
Saját KB jobb

Pamper rutin a nyaralást követően

A nyaralás utáni pamper rutin kapcsán érdemes külön figyelmet szentelni a bőr alapos ápolásának. A sok-sok napon töltött óra, az utazás izgalmai és a víz hatása, habár a lelkünk számára valódi feltöltődést jelenthet, a testnek viszont nagyon is megterhelő tud lenni.

Pontosan emiatt kell odafigyelni arra a nyaralást követően, hogy egyfajta regeneráló és pihentető jelleggel megadjuk a bőrünk számára a megfelelő gondoskodást. Ezzel egyfajta felfrissülést, illetve megnyugvást is tudunk biztosítani a számára.

Rövid bejegyzésünkben tehát igyekszünk hasznos tanácsokat adni segíteni a nyári pihenőt követő testápolási gyakorlatokat illetően.

Ne feledkezzünk el a lábápolásról

Sokan hajlamosak megfeledkezni a lábápolás fontosságáról. Pláne igaz ez a talpakra, amelyek jóval kevésbé vannak szem előtt. Pedig egy nyaralás alkalmával feltörheti a sarkunkat a szandál vagy cipő, beleléphetünk valamilyen szúrós tárgyba a vízben, illetve persze ott van még a napfény és a víz intenzív hatása is.

Érdemes a lábápolási rutint egy lábradírral kezdeni, hogy a keményedések felpuhuljanak. Tovább erősítheti a puha és hidratáló érzést egy, a The Body Shopnál megtalálható tápláló balzsam, amelynek hatására a fáradt és meggyötört lábak új erőre kaphatnak.

Hogyha pedig a lábak instant felfrissülésre vágynak, illetve a kellemetlen szagokat szeretnénk némileg enyhíteni, akkor egy hűsítő lábspray mindig jó szolgálatot tehet a táskánkban.

A haj is vágyik a gondoskodásra

A sok-sok vízben töltött óra és napozás hatására bizony könnyen megeshet, hogy a hajunk is ramaty állapotba kerül. A megviselt és pihenésre vágyó hajkoronát néhány nap erejéig érdemes tehát kímélni, illetve hajmaszkkal segíteni a regenerálódását.

Az illatos hajmaszk leginkább hajmosást követően jelent nagyszerű megoldást. Érdemes alaposan belemasszírozni a fejbőrbe és a hajba, illetve tetszés szerint éjszakára is fent lehet hagyni, hogy jobban hasson.

A kihagyhatatlan arcápolási rutin

Természetesen a nyaralás intenzív időszaka az arcon is képes éreztetni a hatását. Ennek megfelelően nagyon is javasolt elvégezni egy pihentető és regeneráló arcápolási rutint.

Kezdésnek egy aloés nyugtató tonik, folytatásként egy nyugtató aloe tartalmú fátyolmaszk vagy egyszerű arcmaszk, majd pedig egy kis szemkörnyékápoló, és máris teljesnek tekinthető az arcról való gondoskodás gyakorlata.

Mindenképp érdemes tehát figyelmet fordítani minderre a nyaralás végeztével, mert az intenzív megterhelést és az élményeket bizony a test csak egy kis idő elteltével heveri csak ki. Ezt a folyamatot pedig a megfelelő rutin alkalmazásával meg tudjuk könnyíteni.

 

(X)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...