Saját KB bal
Saját KB jobb

Hasznos funkciók a SeaFleet flottakezelő szoftverében

A SeaFleet flottakezelő rendszer legfontosabb feladata egyszerűbbé tenni a céges járművekkel kapcsolatos ügyintézést. Ezen céljának pedig úgy tud megfelelni, ha megtalálhatók benne a szükséges funkciók.

Ezeknek kell betölteniük azt a szerepet, amely képessé teszi a rendszert az autókkal kapcsolatos alapvető feladatok kezelésére, a szervizzel és javítással kapcsolatos ügyintézés lebonyolítására, illetve többek között a káresemények vagy büntetések kapcsán a szükséges adminisztráció lebonyolítására.

Ezek egytől egyig a felhasználó életét hivatottak megkönnyíteni. Rövid bejegyzésünkben a SeaFleet azon hasznos funkciói közül mutatunk néhányat, amelyek egyszerűbbé teszik a flottakezelést.

Riportokkal kapcsolatos funkciók

Egy flottakezelő szoftver kapcsán rendkívül fontos, hogy könnyen elérhetők és lekérdezhetők legyenek a felvitt adatok. Előre generált és paraméterezhető riportok segítenek megmutatni a költségek alakulását, a szervizzel és üzemanyaggal kapcsolatos ráfordításokat vagy például a járművek által futott kilométerek alakulását.

A SeaFleetben riportokat generálhatunk többek között a negyedéves menetlevelekről, a járművekre szerelt és hozzájuk rendelt gumik történetéről, valamint az autó várható futásteljesítményéről is.

Ezek az információk nagy segítséget jelentenek a pontos elszámolások készítése során, illetve a következő időszak megtervezése kapcsán is. Ráadásul úgy lehet hozzáférni ezekhez az adatokhoz, hogy a lekérdezés teljes művelete nem vesz igénybe többet néhány másodpercnél.

A magáncélú használattal kapcsolatos funkciók

Amennyiben a munkavállalóval kötött megállapodás lehetővé teszi a céges autók magán jellegű használatát, akkor egyáltalán nem hátrány, ha ennek az adminisztrációja is precíz módon történik. A SeaFleet lehetővé teszi a havi átalány költségtérítéses, illetve a futott km-ek alapján számított térítéses megoldás egyszerű ügyintézését is.

A felületen emellett a dolgozók részére be lehet állítani tetszés szerint egy adott keretet is a magánhasználat kapcsán, aminek a kihasználását aztán a rendszer pontosan nyomon is tudja követni.

A menetlevelek nyilvántartását segítő funkciók

A SeaFleet rendszerén belül lehetőség van a papíralapú menetlevelek pontos nyilvántartására is. Ezzel részletesen nyomonkövethetővé válik, hogy az egyes autók melyik időpontban merre közlekedtek. Hogyha a járműben van GPS útvonal nyilvántartó is, akkor az útvonal adatok tetszőleges időzítéssel a SeaFleet rendszerébe is átvihetők.

Továbbá pontosan nyomon követhető a kilométeróra pontos állása, valamint az autó üzemideje is.

 

(X)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...