Saját KB bal
Saját KB jobb

Elveszve a kábelrengetegben

Ahogy otthonunk épül és szépül, új technológiai megoldások kerülnek bele, amelyek következtében a kábelek és a vezetékek száma is folyamatosan növekszik. Ez elkerülhetetlen velejárója a fejlődésnek. Napjainkban egyre nagyobb szerepet kapnak a vezeték nélküli csatlakozási megoldások. De a vezeték nélküli csatlakozás nem elérhető minden területen, sőt a kábelek és vezetékek rengetegétől 100 százalékban soha nem fogunk tudni megszabadulni.

Napjaink kábelei

Napjaink lakberendezési tendenciáját is a láthatatlan vezeték megoldások jelentik. Szépen igyekszünk a vezetékeléseket szinte láthatatlanná vagy legalább nehezen észrevehetővé tenni. A sok lógó kábel egyébként is balesetveszélyes lehet. Nem kellemes átesni a munkába sietés közben a telefonon töltőjén, sőt az okostelefonnak sem fog túl jót tenni egy ilyen zuhanás. A kábelek látványként is csúnyán festenek, porosodnak. De száz szónak is egy a vége, szükségünk van ezekre ahhoz, hogy eszközeink megfelelően működjenek.

A kábelrendezés nem annyira divatos a lakossági felhasználók körében, csak az üzleti területen. Nem is nevezhetjük ezeket túl látványos megoldásoknak, inkább csak egy szükséges rossz.

Otthonunkban a mindennapos használatú kiselektronikai eszközeink esetében a legjobb trükk, amit alkalmazhatunk az az, hogy megpróbáljuk ezeket csak egy vezeték használatával tölteni vagy egyéb eszközökkel összekapcsolni. Ennek köszönhetően már csak egy kábelre kell odafigyelnünk.

Töltők, adapterek

Az egy kábel használatot már a töltők és adapterek esetében is bevethetjük. Szerencsére az utóbbi időben ezek szerepe egységesedett a piacon. Mondhatni a legtöbb kiseszközünk már USB típusú csatlakozási megoldást alkalmaz. Ennek köszönhetően több készülékhez is elegendő egy vezeték. Ezzel az eggyel megoldható több eszköz töltése és csatlakoztatása is. A legjobb benne, hogyha csak egy kábelt használunk rendszeresen, annak az esetleges sérülése esetén rögtön van egy új, még használaton kívüli tartalékban.

Használat

Bármennyire odafigyelve és kíméletesen használjuk ezeket a kiegészítőket, mégis tönkremehetnek. Jellemzően a legtöbbször fizikai sérülések esetén. Ezért ügyeljünk arra, hogy használat közben a kábel soha ne feszüljön. Mindig hagyjuk azt kényelmesen tekeregni.

Persze Murphy, ami tönkremehet, az tönkre is megy. Ha már újat kell választanod, próbálj meg mindenképpen egy multifunkcionális kivitelt választani, amellyel már több, a birtokodban lévő elektronikai megoldás állapotáról, használatról és biztonságos üzemeltetéséről tudsz gondoskodni.

Soha ne felejtkezz meg arról a tényről, hogy ezek a kis kütyük is árammal működnek. Az áram az egyik legveszélyesebb a háztartásban, az elhasználódott, hibás vagy rossz kábeleket és vezetékeket haladéktalanul cseréld ki!

 

(X)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...