Saját KB bal
Saját KB jobb

Honnan szerezzünk be praktikus iskolatáskát?

Lassan, de biztosan közeledik az iskola, aminek az egyik legfontosabb kelléke az iskolatáska. Igen ám, de ahány reklámot látunk egy nap, nem biztos, hogy ki tudjuk választani azt, ami tartós, strapabíró és nem mellesleg egészséges is a gyermekünk hátára nézve.

Egészség

Az ideális iskolatáska ismérve, hogy ergonomikus kialakítású, azaz a merevítésnek és a párnázottságnak hála nem engedi, hogy a gyermek görnyedt tartást vegyen fel. Mivel ki van párnázva, és már magában egyenes tartásra ösztönöz, így jó hatással van az egészségre. Emellett az állítható vállpánt is elengedhetetlen, hiszen minden elsősnek más a magassága, így jó, ha személyre szabottan állítható.

Elsősöknek kifejezetten praktikus a húzható iskolatáska, ami egyáltalán nem terheli a hátat, hiszen csak fél kézzel kell húzni maga után. Bár ez a vállakra ró plusz terhelést, de elenyésző ez egy rosszul megválasztott iskolatáskához képest.

Ugyanígy a nagyobbak is előszeretettel választanak húzható darabot, hiszen jóval könnyebb, mint cipelni. Továbbá sokkal vagányabb látvány, hogy csak utazótáskaként húzzák maguk után. Náluk már nem elsődleges szempont az, hogy ergonomikus legyen, bár még mindig a hátizsák a legjobb választás. Sokkal jobb, mint a válltáska, mivel az egyenetlen terhelést ad a vállaknak, ami egyenes út a gerincferdüléshez.

Minták és színek

Az iskolatáskák mintája és színe minden korosztály számára meghatározó. Míg alsó tagozatban inkább a mesefigurás, focicsapatok logójával díszített darabok a menők, addig ezt az iskolatáskák gyártói a legteljesebb mértékben igyekeznek kiszolgálni.

Felsőben és gimnáziumban már lecsengenek ezek a kedvencek, a helyüket átveszik a különböző számítógépes játékok, amik az iskolatáskákon is visszaköszönnek.

Örök divat az egyszínű iskolatáska, mivel azt kedvükre dekorálhatják attól függően, hogy éppen milyen kedvencek vannak. Nem ritka, hogy egyes táskákon megjelennek a különböző kitűzők, de manapság a tollal készített rajzok is nagy népszerűségnek örvendenek.

Szettben olcsóbb

Ha azt szeretnénk, hogy a gyermekünk táskája harmonizáljon a tolltartójával és a tornazsákjával, akkor mindenképp érdemes szettben beszerezni ezeket. Ezek nem csak egységet alkotnak, de a megvásárlásuk jóval gazdaságosabb is, mivel jelentős kedvezmény is jár rájuk. Akad olyan variáció is, ahol nem szettben érhetjük el a táskákat, hanem kapunk hozzá egy ajándék tornazsákot. Egyrészt igen kedves gesztus, másrészt spórolunk vele 1-2 ezer forintot, mivel már nem kell külön beszereznünk.

Ha meg szeretnénk találni az ideális iskolatáskát, mindenképp nézelődjünk az etaska.hu oldalon, mivel rengeteg színű, mintájú és kivitelezésű iskolatáska közül választhatunk.

 

(X)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...