Saját KB bal
Saját KB jobb

Gondoskodj az új Hatchimals állatkádról

Remek ötlet volt az a játék, amely a Hatchimals nevet kapta. Ez egy tojás, mely az apró kezek simogatására felreped, és kikel belőle az új játszótárs, akiről bizony gondoskodni is kell.

Olyan mint egy kisállat, mégsem hal éhen, ha nem etetjük

Nagyon jó kezdet lehet arra, hogy megmutassuk a gyerekeknek, ha egyszer egy élőlényt magunkhoz veszünk, arról gondoskodni is kell. A Hatchimals tojásokban különböző figurák vannak, de a színe csak azután derül ki, hogy kikelt otthonunkban. Akkor pedig nekünk, illetve gyermekünknek kell gondoskodni a további “sorsáról”. Természetesen a zseniális az, hogy ha valahogy mégis elmarad egy etetés, játék, senki nem sérül. Szépen lassan van módja csemeténknek megérteni és megtanulni, hogy ha egy igazi kisállatot szeretne, az iránt bizony felelősséggel tartozik. Az etetés, sétáltatás nem kedv kérdése, azt minden nap el kell végezni, akkor is, ha a kedvenc műsora megy a tv-ben, vagy ha esik az eső és fúj a szél. De még akkor is, ha a barátok épp játszani hívják.

Ezt a játékot is megtaláljuk a Szoti játékbolt, ajándék áruházban sok más interaktív termék  között. Az ilyen játékok sokkal több figyelmet kapnak, pont az interaktív mivoltuk miatt. Nem egy sémára épülnek, az által “fejlődnek”, ahogyan gyermekünk játszik vele. Minél többet játszik vele, annál többet fog tudni. És ez természetesen ösztönzi csemeténket, hiszen mekkora öröm, ha valamit ő “tanított” meg újdonsült állatkájának.

Mint sok más játék, ez is gyűjthető

Sokféle színben és formában kapható, valamint megjelentek már a Hatchimals játékok egyéb formái is. Kisebb és nagyobb változatokban kaphatóak, van olyan is, amit nem kell kikelteni, csak kivenni a tojásból. Ezzel a kisebb gyerekek is megismerkedhetnek, hiszen nekik még nem való a kikelős változat. Különböző tojástartók, társasjátékok is kaphatóak, de megtaláljuk a kártyás vagy épp a puzzle változatát is.

Válasszunk a gyerkőc életkorához, kívánságához megfelelőt.

Ezek a játékok segítik a tanulást is

Az interaktív játékok segítenek a gyerekeknek a tanulásban is, az életkoruknak megfelelő játékos formában. Vannak olyan figurák, például Mackó koma, aki akár telefonos applikációval Bluetoothon keresztül összeköthető. Olyan programokat fejlesztettek ki hozzá a készítők, mellyel a gyerekek játékos formában tudnak például számolni, vagy puzzle-t játszani. Irányítható a mackó mancsával vagy a tablettel is. Meséket vagy dalokat is hallgathatnak vele a gyerekek.

Ne féljünk a modern technika vívmányaitól

Hiába haladunk rohamos tempóban a technika fejlődésével, nem tudjuk ugyanilyen tempóban felfogni és kezelni a lehetőségeinket. Ha mindezt okosan és mértékkel használjuk, nem kell attól félni hogy gyermekeink szociális képességei sérülnek. Ezekkel a játékokkal együtt is lehet játszani, és a sport a zene, a tanulás és minden más maradhat ugyanolyan fontos része az életüknek.

 

(X)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...