Saját KB bal
Saját KB jobb

Tápegységek az elektromos hálózat védelmére

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy bármilyen elektromossággal kapcsolatos eszköz vagy kiegészítő vásárlása kapcsán gondosan kell eljárni, és csakis a minőségi, megbízható készülékeknek szabad bizalmat szavazni.

Elvégre elég egy rövidzárlat vagy bármilyen túlmelegedés, és gyorsan megvan a baj. Az elektromos hálózatban végbemenő nagyobb horderejű problémák kapcsán nemcsak a helyreállítás magas költségei okozhatnak fejtörést, de szélsőséges esetekben akár a testi épségünk is veszélybe kerülhet.

Ennek megfelelően érdemes tehát körülnézni az otthonunkban, és megbizonyosodni arról, hogy az ott működő tápegységek mennyire biztonságosak, illetve milyen mértékben felelnek meg a modern követelményeknek.

Tápegység notebook használatához

A különféle notebookok és laptopok használatának következtében időnként fel kell tölteni az akkumulátort, ami értelemszerűen az elektromos hálózathoz való csatlakozással jár.

A 12V/3A tápegység nemcsak stabilizált, de az esetlegesen felmerülő rövidzárlatokkal szemben is képes hatékony védelmet nyújtani. Ennek köszönhetően nem kell kihúznunk akkor sem, ha egy bizonyos időre elmegyünk otthonról, mert így is biztonságban tudhatjuk.

A készülék hűtése természetes hőkonvekció segítségével történik, ezáltal a nemkívánatos túlmelegedéstől sem kell tartanunk. A segítségével tehát mostantól kezdve biztosak lehetünk abban, hogy a lemerült notebook töltése nem fog semmiféle kockázattal járni az elektromos hálózatra nézve.

Villámvédő modul nagyobb viharok esetére

A hatalmas erővel és lendülettel érkező nagy nyári viharok nemcsak a komolyabb mennydörgések miatt keltenek félelmet sokakban, hanem a rájuk szintén jellemző villámlások is bőven adnak okot az aggodalomra.

Ilyenkor a legtöbb háztartásban az első teendő gyorsan áramtalanítani a különféle elektromos készülékeket, nehogy egy nem várt jelenségként pont az elektromosság miatt hozzánk csapjon le a villám.

Az UTP kábelre csatlakoztatható villámvédő modul segítségével felkészülhetünk egy ilyen nem várt eseményre. Ezek a modulok ugyanis a kábelre csatlakoztatva levezetik a túlfeszültséget, ezáltal megóvva a rendszert a nagyobb horderejű problémáktól.

Dobozba épített tápegység

Léteznek olyan tápegységek is, amelyek egy dobozba kerülnek beépítésre. Ennek köszönhetően könnyen felszerelhetők a falra, jól megközelíthető helyen látva így el a védelmi funkcióikat.

Egy ilyen készülék képes megvédeni az otthonunkat akár rövidzárlat vagy túlterheltség kapcsán. De ugyanolyan hatékonyan látja el a védelmi funkcióját a túlmelegedéssel, túlfeszültséggel vagy a mélykisüléssel szemben is.

A könnyebb használat érdekében a tápegység üzemmódjairól vizuális jelzés áll rendelkezésre.

 

(X)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...