Saját KB bal
Saját KB jobb

Az etikett címke szinte minden iparágban hasznos lehet

Az elmúlt években számos innovatív megoldás látott világot annak érdekében, hogy az olyan mindennapos tevékenységek, mint amilyen például a vásárlás sokkal egyszerűbb, gyorsabb, kényelmesebb és nem utolsósorban környezetbarátabb legyen.

Ezek közé tartoznak többek között az önkiszolgáló kasszák is, ahol van lehetőségünk arra, hogy saját magunk bonyolítsuk le a termékadatok beolvasását, valamint magát a fizetést is. Ez azonban csak úgy lehetséges, ha előzetesen minden egyes árucikkre rákerülnek az úgynevezett etikett címkék. 

Számos iparágban élnek a címkézés lehetőségével, ugyanis ez a megoldás nemcsak a vásárlást teszi könnyebbé, hanem a termékek beazonosítását és nyomon követését is. A kérdés legfeljebb csak az, hogy a címkenyomtatás milyen módon valósul meg, ha ugyanis tájékozódunk cimke-nyomtato.hu oldalon, akkor láthatjuk, hogy erre többféle opció is létezik.

Az etikett címke jellemzői

Az etikett címkéket onnan ismerhetjük fel, hogy jellemzően valamilyen termékre, árucikkre, levél- vagy csomagküldeményre vannak felragasztva és különböző adatok – például megnevezés, termékkód, származási hely stb. – szerepelnek rajtuk.

Technikailag egy többrétegű anyagról van szó, ami egy ragasztórétegből, illetve egy hordozóanyagból áll. Ez utóbbi lehet hőérzékeny alapanyag, papír, illetve akár műanyag is attól függően, hogy milyen körülmények között vannak használva, s ezáltal milyen ellenálló képességgel kell rendelkezniük.

A címkenyomtatás típusai

A címkék előállítása speciális nyomtató segítségével történik. Attól függően, hogy milyen típusú készüléket használunk, a címkenyomtatásnak alapvetően három típusát különböztetjük meg: van az egyszínű, a flexi, illetve az UV InkJet nyomtatás.

Ha nem szeretnénk beruházni címkenyomtatóra, akkor szakértőkkel is elkészíttethetjük a címkéket. Ebben az esetben csak annyi a dolgunk, hogy pontosan elmondjuk, mi az elképzelésünk, és milyen mennyiségre van szükségünk.

Iparágak, ahol szükség lehet a címkézésre

Az etikett címkék nagyon sokoldalúan használhatóak, éppen ezért nem meglepő, hogy sokféle iparágban megjelennek. Legyen szó az élelmiszeriparról, az egészségügyről, a logisztikáról, az elektronikai iparról vagy a csomagküldő szolgáltatókról, mindenhol szükség van az egyes termékek megjelölésére annak érdekében, hogy azok beazonosíthatóak, illetve nyomon követhetőek legyenek. 

Bízunk benne, hogy ezek után már nem kérdőjelezi meg senki az etikett címkék létjogosultságát, hasznosságát. A speciális kialakítású, ragasztóréteggel bevont címkék szinte bármilyen termékre felragaszthatóak, és az igényeinknek megfelelő nyomatok készíthetőek rá.

Rákerülhetnek a termékadatok, az azonosítószámok, sőt még akár a vonalkódok is, melynek köszönhetően számos iparágban jó szolgálatot tehetnek. Amennyiben nekünk is szükségünk van rájuk, akkor a cimke-nyomtato.hu oldalon tudjuk leadni a rendelésünket.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...