Saját KB bal
Saját KB jobb

Ültetőkártyák környezetbarát kivitelben

A környezetvédelem és a tudatosság ma már az élet egyre több területén megnyilvánul. Többek között az esküvőkön is tetten érhető, hiszen egyre többen igyekeznek környezetbarát anyagokat használni, illetve csökkenteni a keletkező hulladék mennyiségét.

Az ültetőkártya ötletek nagy segítséget adnak, hogy a lagzi hangulatához, dekorációjához megfelelő dizájn mellett döntsünk. Ugyanakkor az is egyre inkább szempont, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen az ünneplés folyamán. Egy jól megválasztott ültetőkártya nem csupán iránymutatást ad, hanem dekorációs elemként is funkcionál.

Papír

A papír, különösen újrahasznosított formában, kiváló alternatíva, mellyel a környezetet sem terheljük. A papír ültetőkártya nagy előnye, hogy nagyon sokféle dizájn megvalósítható rajta. Csak a képzelet szabhat határt a szebbnél-szebb mintáknak, formáknak és stílusnak.

Gyümölcs

A bohém stílus szerelmesei szeretik a nem mindennapi megoldásokat. A hagyományos papír ültetőkártya helyett a nevek kerülhetnek akár gyümölcsökre is. Ráadásul a gyümölcsök színesek, így egy színekben vibráló esküvő enteriőrjébe tökéletesen passzolnak. 

Ha viszont elegáns hatást szeretnénk elérni, akkor érdemes arany vagy ezüst spray segítségével bevonni őket. Erre pedig rákerülhet a név vagy akár egy papír ültetőkártyát is rá lehet fűzni. Narancs, alma, citrom és gránátalma egyaránt jó opció lehet.

Kagyló

Készen is vásárolhatjuk, de akár a tengerparti nyaralás során is gyűjtőgethetünk kagylókat, amiket aztán ültetőkártyaként, a dekoráció részeként is fel lehet használni. A tengeri tematikájú esküvőkhöz kiválóan passzolnak a kagylók. Ez a tematika manapság különösen nagy népszerűségnek örvend.

Üveg és plexi

Gyakran a meghívót is ilyen formában nyújtja át az ifjú pár, így logikusnak tűnhet, hogy az ültetőkártya is üveg- vagy plexilapra legyen nyomtatva. Az átlátszó anyag, a letisztult dizájn igazán elegánssá teheti az asztal összképét.

Ital vagy édesség

Az ital és az édesség úgy is elfogy, és nagy valószínűséggel a násznép sem fogja az asztalon felejteni. Emiatt igazi jolly joker köszönőajándék, amelyre akár a nevet is rá lehet nyomtatni vagy írni. A vendégek is sokkal jobban értékelik az ilyen apróságokat, mint egy sokadik lim-lomot, ami úgy is a szekrény mélyén végzi. Egy kis üveg méz, pálinka vagy akár macaron, hamar elnyeri a násznép tetszését. Ráadásul egyedi megoldás, ha ültetésről van szó, ilyet nem sok esküvőn alkalmaznak.

Az is nagyon kreatív ötlet, ha ültetőkártya helyett egy pezsgősüvegre kerül a név, amit aztán az esküvőt követően a násznép tagjai magukkal tudnak vinni. Nyári mennyegzők esetében a hűs pezsgő különösen jól esik. Arra viszont ügyelni kell, hogy a sofőröknek vagy az alkoholt nem kedvelőknek alkoholmentes verzióval készüljünk. Ezt az apró figyelmességet biztosan nagyra értékelik majd.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...