Saját KB bal
Saját KB jobb

Milyen programokkal rendelkezik egy modern mosógép?

Ha éppen új mosógép vásárlásán töröd a fejed, akkor hamar szembesülni fogsz azzal, hogy milyen széles a választék. Ma már szigorú szabályozások vannak érvényben az energiahatékonyságukra vonatkozóan, így rengeteg környezetbarát mosógépet lehet találni az online áruházak kínálatában.

A Pepita.hu webshopjában kapható mosógépek között is szép számmal találsz olyat, amely üzemeltetési költsége meglehetősen alacsony, azaz kevés áramot és vizet használ, mégis hatékony munkát végez. A modern készülékek nemcsak e tekintetben kiválóak, hanem rengeteg hasznos funkcióval is rendelkeznek. A következőkben bemutatunk ezek közül néhányat!

Gőzölő program

A gőzölő mosás során nem a hagyományos módon dolgozik a gép, azaz nem használ vizet. Ilyenkor gőzzel dolgozik, amely behatol a szálak közé. Egy olyan ruha, amit mindössze egyszer vettél fel és csak néhány órán át hordtad, könnyen felfrissíthető ezzel a módszerrel. Így tökéletesen felfrissíthetők a ruhaneműk, eltávolíthatók belőlük a nem kívánt szagok, sőt, még gyűrődésmentessé is tehetők.

Állatszőr eltávolítása

Ha van valamilyen házi kedvenced, és gyakran fel szoktad venni az öledbe, akkor kifejezetten előnyösnek fogod találni ezt a funkciót. A ruhaféléken könnyen megtapadnak az állatszőrök, és egy normál mosás során ezek sokszor a ruhán is maradhatnak.

A pet programmal könnyen eltávolíthatók a szőrök. Ha tehát van kisállatod, akkor jobb, ha elve csak olyan készülékek közül válogatsz, amelyiknek van ilyen funkciója.

A makacs szennyeződésekre is van program

Aki gyakran végez szabadtéri tevékenységet, például kertészkedik, túrázik vagy sportol, annak bizony ez egyes ruháin is meglátszik. Ezeket sokan kézzel kimossák, mielőtt a mosógépbe helyezik. Máskülönben nincs rá garancia, hogy egy fűfolt, egy sáros paca vagy egy izzadságfolt valóban kijön a ruhából egy hagyományos program elindítása során.

Jó hír, hogy az outdoor vagy sport programmal rendelkező mosógépek ezeket az erős szennyeződéseket is ki tudják szedni a ruhafélékből. Teszik mindezt úgy, hogy közben a ruhák szerkezetében nem okoznak kárt.

Speciális anyagokhoz speciális programok

A selyemből, gyapjúból készült ruhaféléket általában kézzel szokták kimosni, mivel nagyon kényesek. Ma azonban már lehet kapni olyan mosógépeket, amelyek rendelkeznek selyem vagy gyapjú programmal is. A készülék ilyenkor kíméletesen, 30 fokon mossa ki a ruhákat, így azok állaga nem sérül.

Halk mosás

Ha az életviteledből adódóan csak este tudsz mosni, vagy kis lakásban élsz, és nem szeretnéd, hogy állandóan zavarja a nyugalmad a mosógép zaja, akkor célszerű odafigyelned arra, hogy milyen zajszinttel működik az általad kiszemelt masina. A modern készülékek között több olyat is találsz, amelyik eleve kifejezetten halkan üzemel. Sőt, ma már olyan berendezések is vannak, amelyek rendelkeznek halk mosás programmal.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...