Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan tehetjük otthonunkat gyerekbiztossá?

Amikor megjelenik a két csík a teszten, szinte minden leendő édesanya szeme előtt különféle ábrándképek jelennek meg pihe-puha, illatos babaszobákról. Természetesen ez egy fantasztikus érzés, a várandósság bizonyos szakaszában még a fészekrakó ösztön is beindul, és még kiemeltebb projektté válik az otthonunk felkészítése a babánk érkezésére.

Csakhogy megesik, hogy néhanapján nem látunk túl a színek, dekorációs elemek és kiságyak háromszögén, pedig az előkészületek során igencsak sok teendő vár még ránk ezeken túl is. Mai cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabb tennivalókat.

Legyen az otthon barátságos!

A gyermeket barátságos, melegséget árasztó otthon kell, hogy várja, ami szerencsére az UDOOR fürdőkádajtó kádajtó referenciamunkáin is szemmel láthatóan megvalósítható.

A fürdőszoba mellett a nappalin lesz még nagy hangsúly, hiszen az lesz az egyik legközpontibb eleme az otthonunknak. Törekedjünk arra, hogy minél tágasabb legyen, minél kevesebb tárgy legyen benne, így garantálható a lehető legjobban a pici biztonsága.

A klasszikus kék/rózsaszín árnyalatokon még a babaszoba esetében is érdemes túllátni, a természetet idéző színek pazar és egyben megnyugtató hangulatot is teremtenek. Persze a szín nem minden, kell, hogy legyen egy minél jobban variálható kanapénk is – sok közös alvás helyszíne lesz majd ez a születést követő hónapokban.

Hasonlóan lényeges szempont a tárolás, hiszen egy új beköltöző holmijait is meg kell tudni oldani, tengernyi ötletes megoldás található rá, kis kutatómunka után ki is lehet választani a szimpatikus változatokat.

No meg persze biztonságos!

Persze nem minden a szín és a bútorválasztás sem, ha nincs meg a megfelelő biztonság. Amíg a pici igazán fiatal, addig könnyű dolgunk van, ám amint elindul felfedezőutakra, onnantól kezdve fel kell kötni azt a bizonyos nadrágot.

Jöhetnek a fiókzárók, a sarokvédők, a gyerekzárak, a biztonsági rácsok, no meg persze a meglévő fürdőkád átalakítása sem tűr már halasztást. A legapróbbak is könnyedén és biztonságosan betotyoghatnak a fürdőkajtónak hála, és a legkedvesebb esti program, a mókázással egybekötött fürdés máris kezdetét veheti.

Cél az ökologikus gyereknevelés!

A biztonságos kádfürdőzés során bőven lesz időnk beszélgetni a gyermekünkkel – természetesen az ő szintjén – arról, hogy hogyan is tudjuk védeni a bolygónk vízkészletét. Sőt, ahhoz, hogy valóban környezettudatosan neveljük a gyermekünket, érdemes a fából és egyéb természetes anyagokból készült játék felé venni az irányt, valamint törekedni kell a mértékletesség elvére is.

Ha a fentiek közül bármelyiket is sikerül átadni a gyermeknek, és a maga szintjén óvja a lakóhelyét, illetve a játékait, akkor már hátradőlhetünk, hiszen azt jelenti, jó munkát végeztünk szülőként!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...