Saját KB bal
Saját KB jobb

Kerti szivattyú – de milyen és mennyiért? Vásárlási kisokos!

Öntözés, locsolás, egészséges növények, vízellátás? Kerti szivattyúval semmi sem lehetetlen! Ez az egyszerű és hatékony eszköz számos problémát gyorsan megold – otthon családi ház udvarán, a hétvégi házban vagy nyaralóban, de akár a telkünkön is. Az optimális működéshez és a hosszabb élettartam eléréséhez azonban nem mindegy, mikor és milyen szivattyút használunk.

A Szivattyuk.hu széles kínálatában számos kerti szivattyú fellelhető, a legkülönbözőbb célokra egyaránt találunk megfelelő eszközt. A használatról szakmai tartalmak, termékleírások is olvashatóak edukációs jelleggel, de lehetőség van kérdezni is a szakemberektől – online, telefonon vagy a budapesti boltban személyesen is.

A kerti szivattyúk általános felhasználási célja

A kerti önfelszívó szivattyúk a szép és egészséges kerti környezet biztosítékai, és a fizikai munkát, az ember idejét is optimalizálják. Széles körben alkalmazható, például kerti öntözéshez, a medence töltéséhez, esővíz összegyűjtéséhez, de akár kisebb tavak mozgatásához is. Fő felhasználása a locsolás, az öntözés, a vízforrás biztosítása – így nem kell a csapvízzel vagy vezetékes vízzel bajlódni, ami sokkal környezetszennyezőbb is lenne a pocsékolás miatt.

Mi alapján válasszuk ki a megfelelő kerti szivattyút?

A fő szempontok leginkább a teljesítmény, a méret, az anyag, a zajszint, az ár, illetve a garancia és a szerviz. Hogy miért? Nézzük meg egy kicsit részletesebben is.

Először is abba gondoljunk bele, hogy a teljesítményt az a víznyomás, a vízmennyiség határozza meg, amit átemel. Minél erősebb e szempontból a szivattyú, annál több vizet is képes átvinni – de erre nem mindig van szükség, ezért is érdemes mérlegelni a körülményeket.

A méret azért fontos, hogy olyan helyre tudjuk rakni, ahol védve van a nedvesség és a szélsőséges időjárási viszonyokkal szemben. Figyelni kell továbbá a megfelelő szellőzésre is.

Anyagát tekintve általában a rozsdamentes acélból készült darabok bírják a leghosszabb ideig. Ehhez persze kicsit mélyebben is a pénztárcánkba kell nyúlni.

A zajszint azért lényeges szempont, mert előfordulhat, hogy a kert olyan helyen fekszik, ahol a hangos gép zavaró – számunkra, vagy épp a szomszéd számára.

Az ár fontosságát aligha kell taglalni – itt is a legjobb ár-érték arány megtalálására érdemes törekedni. Az pedig hab a tortán, ha van az adott szivattyúra garancia, és valamilyen hiba esetén a szerviz is biztosított.

Hol találhatjuk meg a legjobb termékeket és márkákat?

A Szivattyuk.hu csapata több mint három évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik, és minőségi márkákat kínál a kerti szivattyúk terén – mint például a GRUNDFOS, a LEO, a Lutz, a Pedrollo, vagy épp a WILO. A termékkínálat továbbá magába foglalja a kertészeti, házi vízellátási és ipari szivattyúkat, valamint a búvárszivattyúkat és a szennyvíz szivattyúkat is.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...