Saját KB bal
Saját KB jobb

Biztonságos motorozás kényelmesen

A motorozásra van, aki csak egy praktikus közlekedési formaként tekint, de bőven akadnak olyanok is, akik számára igazi szenvedély a két keréken való közlekedés. Sokan a sebesség és a vad kanyarok megszállottjai, míg mások jobban szeretik a megfontoltabb, lágyabb formáját ennek a tevékenységnek. Bármelyik csoportba is tartozzon az ember, abban mindenki egyetért, hogy megfelelő védőfelszerelés nélkül hódolni ennek a szenvedélynek óriási felelőtlenség.

A motorok fejlődnek, fejlesszük védelmünket is

Régen talán biztonságban éreztük magunkat egy bukósisak felvételétől, de ez már akkor is csak a biztonság illúzióját nyújtotta. A technológia fejlődése, és a sebesség rohamos növekedése pedig tovább erősíti a teljes védőfelszerelés meglétének szükségességét. A legfontosabb persze a fejünk megóvása. Ha szeretnél a legjobb minőségű termékek közül válogatni motoros szetted összeállításához, nézz körül a Szallerbeck Motor Shark bukósisak kínálatában.

A teljes védőfelszerelés elemei

Szerencsére nemcsak a gépek fejlődtek, és a tempó szökött az egekbe, hanem a védőfelszerelések terén is hatalmas előrelépés történt. A modern motoros öltözékek megalkotásánál nem csak a biztonságot tartják szem előtt. Ezek a kellékek kényelmesek, könnyen igazíthatóak az időjárási körülményekhez, ezáltal sokkal kellemesebb élménnyé teszik a motorozást.

Nézzük milyen darabokra lesz szükséged egy teljes értékű motoros védőfelszerelés összeállításához. Első és legfontosabb elem, amit nem véletlenül a KRESZ is kötelezően előír minden motoros számára, a bukósisak. Ha ez megvan, következhet a többi, nem kötelező, de nagyon erősen ajánlott elem beszerzése. Felülről lefelé haladva ezek a következők: protektoros motoros kabát, gerincprotektor, könyökvédő, kesztyű, motoros nadrág, térdvédő és motoros cipő/csizma.

Elsőre talán soknak, és felesleges macerának tűnhet, minden motorozás előtt mindezt magunkra aggatni. Ugyanakkor gondoljunk bele, hogy mennyivel sérülékenyebb egy motoros, egy ugyanúgy a közlekedésben részt vevő autósnál, vagy tehergépjárművet vezetőnél. Nincs karosszéria, és az abban lévő biztonsági rendszerek, amelyek megóvnának. Emiatt érdemes tetőtől talpig megadni testünknek minden lehetséges védelmet. A korszerű termékek pedig nagyrészt kényelmesek, felvételük nem igényel sem túl sok időt, sem fáradságot.

Biztonság, kényelem, ár-érték arány

Terméktől függetlenül az ár-érték arány szem előtt tartása minden vásárlás esetén alapvetés. A motoros felszereléseknél sincs ez másképp, ugyanakkor nagyon fontosnak tartom megjegyezni, hogy ha valaminek a rovására szeretnénk lefaragni a költségekből, az ebben az esetben kizárólag a kényelem legyen. Kérjük ki szakértők segítségét, akik megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkeznek. Könnyen lehet, hogy tudnak ajánlani olcsó kategóriás terméket, maximális védelmi értékkel. 

Nem kell, hogy megfizessük a dizájnt, a márkanevet, ha nem akarjuk, vagy nem fér bele a költségvetésbe, de a biztonságban ne kössünk kompromisszumot!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...