Saját KB bal
Saját KB jobb

Mikor van szükségünk üvegszövet hálóra?

Az üvegszövet háló egy természetes alapanyag, amely képes arra, hogy különböző felületeket megerősítsen. Védelmet nyújt a kívülről érkező behatásokkal szemben, beleértve mind az ütéseket, mind az időjárás kapcsán felmerülő kedvezőtlen hatásokat.

Mire használhatjuk ezt az anyagot?

A homok megolvasztásával, üvegszálakból készült, az ujhazbodrogi.hu-nál beszerezhető üvegszövet háló egy erős és számos kedvező tulajdonsággal rendelkező termék. Amennyiben ezt alkalmazzuk, hatékonyan megerősítjük a beborított felületet, ami ellenállóbbá teszi azt. 

Egyrészt eredményesen védekezhetünk így a mechanikai hatásokkal szemben, ilyen például az ütődés, azaz sokkal kevésbé fognak problémát okozni a balesetek. Másrészt a kedvezőtlen időjárási körülmények, például a fagy, illetve a pára sokkal kevésbé fogja tudni kifejteni káros hatásait.

Melyek a legfontosabb felhasználási területek?

Gyakorlatilag az üvegszövet háló minden olyan helyzetben alkalmazható, amikor arra van szükség, hogy fokozzuk az adott felület ellenállóságát. Kültérben és beltérben is használhatjuk, ahogy említettük már, az időjárás viszontagságai nemhogy nem tesznek kárt benne, de segít megnövelni a velük szembeni ellenálló képességet.

Éppen a fentiek miatt nem hiányozhat olyankor, amikor hőszigetelést alakítunk ki, illetve friss vakolat kerül a házfalra. Mivel megóv a sérülésektől, ezért ha üvegszövet hálót is használunk, sokkal hosszabb élettartamot biztosíthatunk a felületeknek és a szigetelésnek is, ráadásul úgy, hogy nem kell aggódnunk amiatt, hogy idővel esztétikailag romlani fog az összkép.

Természetesen az üvegszövet háló azért még nem csodaszer, így van egy bizonyos pont, ameddig valóban hatékony a védelem, amit biztosítani tud, így a szándékos károkozással szemben például nem fogja tudni megóvni a falat, ezért jobb elkerülni a komolyabb behatásokkal együttjáró helyzeteket.

A belső falakon is érdemes alkalmazni, még festés, illetve tapétázás előtt. Olyan helyzetekre is megoldást nyújthat, ha nem tudunk megszabadulni egy-egy kisebb repedéstől, amit nem valamilyen komoly szerkezeti probléma okoz, mert utóbbi esetben azzal feltétlenül foglalkoznunk kell. A falaknak ugyanis van egy bizonyos fokú mozgása, de a nagyobb hőmérséklet-ingadozások is vezethetnek ahhoz, hogy a fal kicsit megreped. Ezeket elrejthetjük az üvegszövet hálóval, így esztétikusabb végeredményhez jutunk.

Hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő terméket?

Biztosan nem meglepő, hogy üvegszövet hálóból is többféle közül kell kiválasztanunk a számunkra optimális változatot. Nézzük meg néhány konkrét példán, hogy milyen lehetőségeink vannak!

A Murexin üvegszövet háló kitűnő választás hőszigeteléshez és vakolathoz is. Nagyon magas a strapabíró képessége, hosszú ideig szolgál bennünket majd nagy megelégedésünkre. A Hemala üvegszövet háló alkalmazható kent szigetelés esetén is, szintén megerősíti az ellenálló képességet, míg a Mapei üvegszövet háló vízszigeteléshez és repedésáthidaló fóliákhoz is tökéletes választásnak bizonyul.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...