Saját KB bal
Saját KB jobb

Készítsünk fantasztikus képeket a mesterséges intelligencia segítségével!

A mesterséges intelligencia ma már egyáltalán nem egy misztikus-mágikus csoda a sci-fi filmekből, hanem az elmúlt két év során kézzelfoghatóvá és mindenki által irányíthatóvá vált. 

Megmutatta például, hogy milyen elképesztő lehetőségek rejlenek benne a képalkotás terén. A rendelkezésre álló ingyenes szolgáltatások használatával bárki egyszerűen kreálhat rajzokat, illusztrációkat és ábrákat különféle stílusokban.

Ráadásul semmilyen képzettség nem kell hozzá, csupán némi alapvető angol nyelvtudás

Kiadjuk az instrukciókat angolul azzal kapcsolatban, hogy mit is szeretnénk látni a képen, és milyen stílusban, a speciális, gépi tanulási algoritmusokat használó szoftverek pedig pillanatok alatt átfésülik az adatbázisokat, hogy aztán az így megszerzett információkból összeállítsanak egy kész, egyedi képet.

Ha ez elnyerte a tetszésünket, akkor feltölthetjünk akár a vaszonkep.hu oldalára, hogy készíttessünk belőle egy vászonképet. Azért is javasoljuk ezt a webáruházat, mivel 100%-os pénzvisszafizetési garanciát vállal az elkészült termékeire, vagyis, ha bármi gond lenne a rendelésünkkel, akkor ők kérdés nélkül visszaadják az árát, vagy ha szeretnénk, akkor újragyártják. 

Mindezt pedig azért merik vállalni, mert minőségi anyagokkal dolgoznak, illetve megfelelő eszközökkel és képesítéssel rendelkeznek az ilyen alkotások akár többszörösére történő nagyításához. Hiszen nagyjából az összes AI eszközre igaz az az állítás, hogy a segítségével létrehozott képek felbontása a képernyőn való megjelenítésre alkalmas, nyomtatásra viszont már kevésbé. 

Amennyiben nem tetszene az AI által alkotott végeredmény, akkor sincsen tragédia, hiszen a részletek finomításával, árnyalásával, konkretizálásával egyszerűen lehet javítani és pontosítani az alkotáson.

Persze ezeknek az ingyenes oldalaknak is megvannak a maga korlátai

Az egyik ilyen például, hogy csak meghatározott számú és csökkentett méretű kép elkészítésére van lehetőség. Abban az esetben viszont, ha előfizetünk, akkor értelemszerűen ezek a korlátok eltűnnek. 

De egyébként az ingyenes használat során sem valamiféle kriksz-krakszokra kell számítani, mint végeredmény, hanem olyan alkotásokra, amelyek akár egy profi grafikus vagy illusztrátor műhelyéből is származhatnának. 

Azoknak, akik nem hiszik el

Javasoljuk, hogy olvassák egy figyelmesen a fentebb említett webáruház AI art című blogbejegyzését, amelynek végén megtalálható egy rövid, az oldalon szereplő elképesztő képek elkészítéséhez használt weboldalak és szolgáltatások linkjeit tartalmazó lista is! 

Szerintünk mindenképpen érdemes egy esélyt adni az AI art-nek. Gondoljunk csak bele, hogy milyen menő lesz az majd, amikor eldicsekedhetünk a vendégeinknek azzal, hogy azt a szuper jó képet, ami itt a falon lóg, mi magunk alkottuk!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...