Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan működnek az izzadásgátlók?

A megfelelő izzadásgátlás napjainkra már teljes mértékben a tisztálkodási rutinunk részévé vált, hiszen mindenki szeretné napközben is fenntartani a frissességet. Cikkünkből megtudhatod, hogy hogyan is működnek az erre kialakított termékek. 

Milyen dezodorok léteznek? 

Kialakításukat tekintve három fő típusa létezik, ezek a spray, a stift, illetve a golyós dezodorok. Alapvetően mindhárom verzió hatékonynak mondható, így a megfelelő minőségű terméket választva biztosak lehetünk benne, hogy sokkal mérsékeltebben fogunk izzadni, mintha semmit nem használnánk. 

A Patikamra szépségápolási kínálatában amellett, hogy mindhárom típust megtalálhatjuk, házhozszállítással rendelhetjük meg a számunkra legszimpatikusabb termékeket, így nem kell aggódnunk, ha otthon éppen elfogyott az aktuális kedvencünk. 

Ez történik, ha izzadásgátlót használsz

Tudtad, hogy az izzadság valójában szagtalan? De akkor mi okozza a kellemetlen szagokat? A probléma gyökere valójában nem maga az izzadáskor keletkező verejték – a bőrünkön található baktériumok okozzák a kialakult testszagot. 

Ezek a baktériumok kifejezetten kedvelik a párás, nedves környezetet, így előszeretettel telepednek meg például a hónaljunk környékén. De mit tehetünk, hogy megszabaduljunk a kialakult szagoktól? Elsősorban természetesen a rendszeres tisztálkodás, zuhanyzás a feladatunk, amivel lemoshatjuk magunkról a nemkívánatos baktériumokat. 

Napközben viszont nem árt, ha segítségül hívunk egy izzadásgátlót, amelyek segítenek csökkenteni a bőr felszínén keletkező nedvességet. Ezek a termékek többek között olyan sókat tartalmaznak, amelyek célzottan az izzadságmirigyeinkben hatnak, és tulajdonképpen nem engedik, hogy felszínre kerüljön az ott kialakult verejték. 

Ezenfelül segítenek a kialakult szagok semlegesítésében is, illetve minimálisra redukálni a bőrön lévő baktériumok számát. 

Mikor milyen terméket használjunk?

Bár sokszor egymás szinonimájaként használjuk őket, dezodor és izzadásgátló között is van különbség. Míg az utóbbi inkább a szagok semlegesítésében segít, az előbbi főleg a verejtékezés mértékének csökkentésére hivatott. 

Az, hogy mikor melyiket érdemes használni, inkább egyéni preferencia kérdése. Elmondható, hogy kevésbé meleg időben elegendő lehet egy szimpla dezodor használata is, sokan viszont nem érzik magukat komfortosan, ha egy kisebb mértékű verejtékezést is tapasztalnak, ráadásul egyénenként is eltér, hogy ki mennyire hajlamos az izzadásra. 

A drogériák polcain ma már akadnak olyan termékek is, amelyek mind dezodorként, mind pedig izzadásgátlóként funkcionálnak, így ha biztosra akarunk menni, választhatunk egy ilyen verziót is. 

Az izzadásgátlás a napi rutinunk fontos része, hiszen az ápolt megjelenéshez hozzátartozik a kellemes illat is. A megfelelő termékek használatával elért üde illat pedig egész napra magabiztosságot adhat a viselőjének.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...