Saját KB bal
Saját KB jobb

Porcelánkorona, a megoldás a nagymértékű fogvesztésre

A fogvesztés, illetve a fogak súlyos mértékű károsodása olyan probléma, mely nemcsak a megjelenésünkre van hatással, hanem a funkciójukat sem tudják elvégezni, vagyis nem tudunk megfelelően rágni. Ennek hosszú távon komoly hatásai vannak, így nem érdemes belenyugodni a helyzetbe.

A MesterDent Fogászati Rendelő korona készítésében is tud segíteni. A szakemberek nap mint nap azon dolgoznak, hogy a páciensek elégedetten, egészséges és szép fogsorral távozzanak. A koronapótláson túl további szolgáltatások is elérhetők a rendelőben, mint például a szájsebészet, a mikroszkópos gyökérkezelés, az általános és esztétikai fogászat.

A porcelánkorona

A korona egy gyakran alkalmazott fogpótlástípus, amelyet akkor használnak, mikor a foganyag vesztésének mértéke olyan jelentős, hogy más módszer nem jöhet szóba. A porcelánkorona készítéséhez először is elő kell készíteni a fogat csiszolás által, majd lenyomatot kell venni róla és azt elküldeni a fogtechnikusnak, aki ennek alapján el tudja készíteni a koronát.

A modern technológiának és eljárásoknak köszönhetően nem kell tartani a művi megjelenéstől, ugyanis a fogra kerülő korona teljes mértékben természetes hatást nyújt és igazán szépen néz ki.

Amikor csak ez jöhet szóba

Nagyon nehéz általánosan fogalmazni, hiszen minden eset és páciens, ezáltal a fogsoruk is más, vagyis ahhoz, hogy egyértelműen ki lehessen jelenteni, hogy korona használatára van szükség, elengedhetetlen a személyes konzultáció, a fogak alapos vizsgálata, valamint a röntgenfelvételek készítése. Alapvetően a letöredezett, gyökérkezelt, baleset során sérült fogak, a nagymértékű, előrehaladott fogszuvasodás esetén a korona készítése indokolt lehet.

Az eljárás menete

A korona készítése és felhelyezése három-négy alkalom során történik. Az első találkozáskor egy alapos fogorvosi vizsgálatra kerül sor, melynek során a fogorvos javaslatokat tesz a panaszok megszüntetésére, fogak helyre rakására. A végső döntést a páciens és az orvos együtt hozza meg.

Következő alkalommal az orvos rögzíti a kiindulási helyzetet fotók, illetve lenyomatok segítségével, hogy a fogtechnikusnak egyszerű dolga legyen a korona elkészítése során. Ezután a fogorvos érzéstelenítőt alkalmazva lecsiszolja a fogakat. A szükséges lenyomatok levételét követően a páciens és az orvos egyeztetik, hogy milyen színű, formájú legyen a készülő korona színe.

A harmadik, negyedik alkalommal kerül sor a nyerspróbára, illetve a korona tényleges ragasztására. Amíg ez meg nem történik, addig a páciens ideiglenes koronát kap a lecsiszolt fogcsonkra. A negyedik alkalommal az orvos megmutatja a korona megfelelő tisztítását is, illetve egyezteti a kontroll időpontokat is, amikor ellenőrzi, hogy minden rendben van-e a fogsorunkkal.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...