Saját KB bal
Saját KB jobb

Tudj meg mindent a nemzetközi költöztetésről!

Gondolkoztál már azon, hogy milyen az élet a francia riviérán? Szívesen ébrednél az olasz szőlővidék szomszédságában? Vagy csak Mátészalkáról költöznél Sopronba? Olvass tovább, hogy megtudd, hogy is jön ez ide!

A nemzetközi költöztetés fogalma

Valószínűleg magától értetődőnek tekintjük, hogy nemzetközi költöztetés esetén országhatárokon átívelő költözésről beszélünk. Ez a gyakorlatban nem feltétlenül van így. A szakmabeliek szerint az 500 km-t meghaladó költöztetéseknél már a nemzetközi költöztetés fogalmát használjuk.

Ha átlépjük az országhatárt, jellemzően a nyugati országokat tűzzük ki úti célul. Manapság már bármelyik uniós városba könnyű kivitelezni a költöztetést, legalábbis ha a fuvarozásra gondolunk. 

A külföldi költözéseket a véget nem érő papírmunka igencsak meg tudja nehezíteni. A visszuk.hu csapata mindent megtesz azért, hogy minél több terhet vegyen le a vállunkról. Elég a papírmunka bűvöletében tölteni az időnket, engedjük meg, hogy a többi részlettel egy szakképzett cég foglalkozzon!

Az igénytől a megvalósításig

Vessünk egy pillantást arra, hogy jellemzően hogyan is néz ki egy nemzetközi költöztetés megszervezése. Elsőként ki kell tölteni egy ajánlatkérő űrlapot, mely alapján a cég kollégái rövidesen egyeztetik a részleteket a megrendelővel.

Külföldi fuvarnál kifejezetten fontos a szállítandó mennyiség pontosítása, a rakomány súlymeghatározása. A túlsúlyos szállítmány jelentős összegű közúti büntetést vonhat maga után. Mindenképp közöljük, ha a bútorszereléshez vagy csomagoláshoz is igénylünk segítséget.

Mindezek fényében készül el az árajánlat, melyet ideális esetben az ügyfél azonnal elfogad. A szerződéskötés után már mehet élesben a kivitelezés, a megbeszélt időpontban megkezdődik a pakolás, szállítmányozás. 

Amire érdemes odafigyelni

A határidőkkel sokan hadilábon állunk, egy nemzetközi költöztetés során azonban előrelátónak kell lennünk. Sok tényező befolyásolhatja a végleges időpontot, viszont a kellemetlenségek elkerülése érdekében igyekezzünk 2-3 héttel korábban foglalni. Ha tehetjük, akár hónapokkal előre is megbeszélhetjük a költöztetést.

Többször felmerül, hogy van-e lehetőség visszfuvarral csökkenteni a végösszegen. Előfordulhat, hogy a cégek találnak olyan ügyfelet, akik az ellentétes irányba kérik a szállítmányozást. Ilyenkor az időpont a döntő tényező, ha mindkét fél rugalmas, rendszerint össze lehet hangolni a költöztetést.

Az eddigi tendenciák szerint a nyári időszak a legforgalmasabb, valamint karácsony környékén is sokan adják a fejüket költözésre. Külföldi utaknál különösen hangsúlyos a kiutazást átgondolni, ugyanis a költöztető cégeknek általában személyszállításra nincs engedélye.

Bárhová is költözzünk, egy színvonalas, megbízható szaktudással rendelkező költöztető cég segítsége nagyban megkönnyíti a helyzetünket. Járjunk nyitott szemmel és válasszunk olyan vállalkozást, amelynek prioritás a megfelelő ügyfélélmény biztosítása.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...