Saját KB bal
Saját KB jobb

Hasznos tudnivalók a terasz árnyékolása kapcsán

Rengeteg előnye van annak, ha egy olyan ingatlanban lakunk, amihez szabadtéri terület is tartozik. Ez esetben ugyanis lehetőségünk van kialakítani egy kényelmes és esztétikus teraszt, ahol kellemesen eltölthetjük az időnket.

A terasz kialakításakor azonban van egy nagyon fontos dolog, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül. Ez pedig nem más, mint az árnyékolás, elvégre gondoljunk csak egy napsütéses nyári délutánra. Ha akkor szeretnénk kiülni a teraszunkra, bizony nagyon zavaró lehet, ha a nap a szemünkbe süt vagy szinte égetni kezdi a bőrünket.

Ha megbíznánk a terasz megfelelő kialakításával egy szakembert, akkor a kulcsrakészház.hu oldalán tudunk tájékozódni a kivitelezési árak kapcsán. Most pedig nézzük, hogy miért is annyira fontos a terasz árnyékolása és mit érdemes tudni róla!

Miért fontos a terasz árnyékolása?

A terasz egy olyan kültéri helyszín, ami sokféle időtöltésre ad számunkra lehetőséget. Kiülhetünk például reggelizni vagy beszélgetni egy jót, ihatunk egy finom kávét vagy teát, miközben gyönyörködünk a természetben és élvezzük a jó időt. De akár olvashatunk is vagy hódolhatunk bármelyik kedves elfoglaltságunknak. 

Bármit is csinálunk a teraszon, hamar elkezdhetjük magunkat kényelmetlenül érezni, ha a nap folyamatosan ér minket. Mondjuk belesüt a szemünkbe vagy más testrészünket éri, ahol már-már azt érezzük, hogy ég a bőrünk. Ha a nap teljes erejében ránk süt, akkor az UV-sugárzás hatásának is sokkal inkább ki vagyunk téve. Éppen ezért annyira fontos, hogy a megfelelő megoldással leárnyékoljuk ezt a részt.

Miért nem elég, ha a tetőt kifuttatjuk a terasz fölé?

Az egyik kézenfekvő megoldást a tető kifuttatása jelenti a terasz fölé, ez esetben ugyanis az védelmet tud nyújtani számunkra a nap ellen. Ez azonban nem feltétlenül a legjobb opció, hiszen így a tető nemcsak a teraszt árnyékolja le, hanem az onnan nyíló helyiségeket is, mondjuk a nappalit vagy a hálószobát. Szerencsére nem ez az egyetlen alternatíva, ennél jóval szélesebb a paletta.

Milyen megoldások léteznek az árnyékolásra?

A terasz árnyékolására több megoldás is létezik attól függően, hogy milyen végeredményt szeretnénk elérni. Vannak például olyan árnyékolók, amiket be lehet építeni a terasz szerkezetébe, de a falban kialakított, kinyitható-bezárható lamellák is jó alternatívák lehetnek. 

Ezenkívül kialakíthatunk üvegezett teraszt is fix vagy mozgatható üvegfalakkal, redőnyöket, árnyékolókat, pergolákat építhetünk be, de akár le is fedhetjük ezt a részt a napvédelem érdekében.

Látható tehát, hogy valóban sokféle opció áll a rendelkezésünkre, ha egy olyan teraszt szeretnénk kialakítani, ahol a napfény nem jelent zavaró körülményt. Ha úgy érezzük, egyedül nem bírunk a feladattal, akkor bátran kérjük profi szakemberek segítségét, vegyük fel mondjuk a kapcsolatot a kulcsrakészház.hu szakértői csapatával. Ők válaszolnak a kérdéseinkre, igény esetén pedig a tervezésben és a kivitelezésben is a segítségünkre lesznek.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...