Saját KB bal
Saját KB jobb

Mit tehetünk, ha kezdünk kopaszodni?

A kopaszodás sokáig visszafordíthatatlan folyamatnak számított, ma azonban már léteznek olyan technológiák, amelyek igénybevételével újra dús hajkoronánk lehet. Cikkünkben a kopaszodás okait, valamint a rendelkezésre álló megoldásokat gyűjtöttük össze. 

Miért kopaszodunk?

A haj részleges vagy teljes elvesztése egy olyan jelenség, amely a férfiak körében akár már 30 éves kor alatt is megtapasztalható. Nagy érvágás lehet ez egy olyan személynek, aki szeretné minél tovább megőrizni fiatalos külsejét, hiszen a haj elvesztése az egyik legszembetűnőbb dolog, ami az öregedést jelzi.

Az egyetlen megoldás ilyenkor, ami segíthet visszanyerni régi megjelenésünket, az a hajbeültetés. A TuborHair Medical hajbeültetés előtte utána fotóit nézve például megdöbbentő különbségekre lehetünk figyelmesek. 

De miért kezdünk egyáltalán kopaszodni? Kutatások alapján a férfiak hajvesztésének 90%-át a genetikai okok eredményezik. Azok a férfiak tehát, akiknek az édesapja, vagy más felmenői hajlamosak voltak a kopaszodásra, nagy eséllyel szintén ezzel a problémával fognak küzdeni. 

Ezenfelül direkt okként tartják számon a különböző hormonális változásokat is. A kopaszodásért legtöbbször a tesztoszteron, azaz a férfi nemi hormon, azon belül is annak egyik változata, a DHT felelős. 

Az életvitelünkkel pedig szintén “hozzájárulhatunk” a hajvesztéshez, hiszen a stressz, illetve a nem megfelelő hajápoló termékek használata szintén okozhatnak hajhullást. 

Hogyan előzhető meg a hajvesztés?

A kopaszodás sokáig egy visszafordíthatatlan folyamatnak számított, amelyet maximum csak lelassítani lehetett. 

Ha úgy látjuk, hogy genetikailag hajlamosak lehetünk rá, az életmódunk javításával magunk is sokat tehetünk azért, hogy amennyire csak lehet, késleltessük a hajszálaink elvesztését. A stresszmentes életmód, a megfelelő hajápolás, illetve az egészséges étkezés is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél tovább megmaradjon eredeti hajkoronánk. 

Ha viszont már vannak olyan területek, ahonnan teljesen eltűnt a hajunk, a hajbeültetés az egyetlen technológia, amely segíthet. 

Hogyan működik a hajbeültetés?

Sokáig csak a hírességek körében hallottunk hajbeültetésekről, ma viszont már mindenki számára elérhető ez az eljárás. Az erre alkalmazott technikák folyamatos fejlődésével pedig hosszan tartó és esztétikailag mutatós eredményekkel találkozhatunk. 

A folyamat maga pedig nagyon egyszerű, hiszen a számunkra szimpatikus klinika kiválasztását követően általában egy konzultáció keretében ismertetnek meg minket a beültetés részleteivel. Itt dönthetünk arról is, hogy pontosan melyik technológiával, illetve milyen minőségű és mekkora mennyiségű haj felhasználásával történjen az eljárás. 

A kopaszodás jelenségével a legtöbb férfi találkozik egy bizonyos életkor után, ekkor pedig már csak a hajbeültetés segíthet. Sokaknak azonban kifejezetten jól áll ez a hajviselet, egyeseknek sikerül is megbarátkozni az új külsővel, ha viszont mi nem ebbe a csoportba tartozunk, van lehetőségünk változtatni.

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...