Saját KB bal
Saját KB jobb

Léteznek garantáltan minőségi biliárdasztalok?

Biliárdasztalokat ma már sok cég gyárt a világon. De közülük is vannak olyanok, melyek kiemelkednek a többi közül. Vannak olyan márkanevek, melyek hallatán fölcsillan a biliárdrajongók szeme, és alig várják, hogy kipróbálhassák a játékot az adott asztalon.

Egy minőségi gyártó mesébe illő története

Ha megnézzük a Játéksport biliárddal kapcsolatos termékeit, láthatjuk, hogy mennyire komoly sportról beszélünk. Nem kevés kiegészítőből álló termékpaletta tárul elénk. Mégis a legtöbb ember szívét elsősorban a fő kategória dobogtatja meg, a biliárdasztaloké. Ha valaki ebből meglátja az Olhausen márkanevet, akkor az olyan, mint amikor egy csapatoktól független Forma 1 rajongó rápillant egy Ferrarira.

Hiába találhatjuk meg az első írásos emléket a biliárdasztalokról már a 15. századból, a mai legelismertebb gyártó nevével csak pár évtizeddel ezelőtt találkozhattunk. Az Új-Mexikóból származó Olhausen testvérek története az apjuk kis családi vállalkozásával kezdődik, ahol biliárdasztalokat javítottak.

Butch Olhausen és testvére Don 1972-ben Kaliforniában megalapították a saját cégüket, mely követve a családi hagyományokat biliárdasztalok költöztetésével és kárpitozásával foglalkozott. 

1973-ban az egyik munkaadójuktól mindössze 1000 dollárért meg tudták vásárolni a teljes telephelyét és árukészletét, és belevágtak a gyártásba. Az addig éves szinten gyártott 35 asztalt már az első év végére megduplázták, két éven belül pedig elérték az évi 300 darabos gyártási kapacitást. Ez mára már éves szinten 30.000 darabra bővült, a Portlandben lévő telephelyük pedig 250.000 négyzetméteresre duzzadt.

A minőségből pedig a mai napig sem adtak lejjebb! A gyártás és a kiszolgálás is első osztályú az Olhausennél. Nem véletlen érdemelték ki a “The Best in Billiards” címet!

Nagy termékkínálat, mely Magyarországon is elérhető

A magyarországi kizárólagos forgalmazó a már említett Játéksport, ahol számos kiváló darab elérhető, ráadásul az Olhausen élethosszig tartó garanciájával.

A gyártó szem előtt tartja a kiváló játékélményt, ezért is választják a legjobb anyagokat a gyártáshoz. A legkiválóbb palával, kerettel, párnákkal és sínekkel készülnek az asztalaik. 

A különböző stílust kedvelők megtalálhatják maguknak azt az asztalt, ami a legjobban illik az otthonukhoz, vendéglátó egységükhöz, vagy szimplán az ízlésükhöz. Az Olhausen gyárt kortárs stílusban, klasszikus dizájnnal, “míves” asztalokat, ahogy a licensszel ellátott sorozatok és természetesen a versenydarabok sem maradhatnak ki a sorból.

Gondoskodjunk a megfelelő kiegészítőkről is!

Ahhoz, hogy igazán élvezetes legyen a játék, a legjobb, ha a legkiválóbb biliárdasztalt választjuk. De nem feledkezhetünk meg az olyan fontos eszközökről sem, mint a golyókészlet, a dákó, a dákóbőr vagy a kréta. És persze az olyan hasznos kiegészítőkről sem, mint a dákó- és kiegészítőtartó, vagy az asztal fölött elhelyezkedő lámpa. Legyen a cél az igazán professzionális játékélmény!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...