Saját KB bal
Saját KB jobb

Miért kérj SEO auditot a weboldaladra?

Miért kérj SEO auditot a honlapodra? A válasz egyszerű: azért, hogy minél többen rátaláljanak a Google keresőjében. A SEO audit során a szakemberek megvizsgálják, hogy a weboldalad mennyire optimalizált a keresők számára.

A SEO audit komplex vizsgálat

A SEO audit komplex vizsgálat, ami a Selector Digitális Marketing Ügynökségnél is elérhető. Elemző szoftverek és speciális applikációk segítségével feltárják honlapodon azokat a hibákat és nem megfelelő keresőoptimalizálási beállításokat, amelyek a honlap alacsony látogatottságát okozzák.

Vizsgálják többek között:

  • Az oldalad általános állapotát
  • A kulcsszavakat
  • Az általános SEO elvek betartását
  • Az oldalstruktúrát
  • A tartalmat

Milyen az oldal általános állapota, és mi a helyzet a kulcsszavakkal?

Ennek során ellenőrzik, hogy milyen az oldalad indexelési állapota a Search Console-ban. Valóban annyi oldalt indexel-e a Google, amennyi oldalad valóban van – rangsorolja-e a weboldalt.

A SEO audit során sor kerül a kulcsszavak vizsgálatára is, ami általában SEO auditra specializált szoftverekkel történik. A kulcsszavak kitalálásánál arra kell elsősorban figyelni, hogy azok a valós keresési kifejezésekre legyenek optimalizálva. Ha megvannak a megfelelő kulcsszavak, akkor azt kell megvizsgálni, hogy azokkal milyen helyezést ér el az oldal – mely kulcsszavak hozzák a forgalmat a weboldalra.

Az általános SEO elvek betartásának vizsgálata

Itt olyan alapvető kérdésekre kell megtalálni a kielégítő választ, mint például: ki lett-e töltve minden oldalon a meta title és a meta description az adott kulcsszót figyelembe véve? Vizsgálni kell az egyes oldalak URL-jeit, amelyeknek rövidnek, értelmesnek kell lennie, és utalniuk kell arra, hogy éppen hol jár a felhasználó a weboldalon.

Ellenőrizni kell a képek méretét és alt tagjait, a képeket a keresőmotorok nem „látják”, ezért csak szöveggel adható meg a tartalmuk. Elemezni kell a linkprofilt – azt, hogy milyen backlinkek milyen horgonyszöveggel mutatnak az oldalra. Vannak-e nagyobb hiányosságok, hibák a külső linkeknél, hol kell majd a SEO során változtatni, előrébb lépni.

Az oldalstruktúrák ellenőrzése, a tartalom vizsgálata

Itt arra a kérdésre keresik a választ, hogy mennyire logikusan épül fel a weboldal? A jól elrendezett weboldal segít a keresőmotoroknak megérteni a weboldal egyes részei közötti kapcsolatokat.

A tartalom is nagyon lényeges részlet, hiszen minden SEO-stratégiának ez az alapja. Mindig jó tartalomra van szükséged, olyanra, ami válaszol azokra a felhasználói kérdésekre, melyeket a Google-nek feltesznek. A szöveg legyen megfelelő minőségű, elegendő hosszúságú, tartalmazza a kulcsszavakat a megfelelő mennyiségben, ne legyen duplikált tartalom, frissüljön gyakran.

A SEO audit elvégzése után optimalizálási javaslatokat kapsz

A SEO audit rávilágít azon hiányosságokra, hibákra, amelyeket orvosolni kell – ezért a vizsgálat után jól hasznosítható, konkrét javaslatokat kapsz, amelyekkel rögtön javíthatod a honlapod keresőoptimalizálási beállításait.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...