Saját KB bal
Saját KB jobb

Milyen hatást érhetünk el az arcmasszázzsal, és hogyan csináljuk?

Manapság egyre szívesebb ismerkedünk meg olyan technikákkal, amelyek az egészségünket és szépségünket segítenek megőrizni. Amennyiben nyitottak vagyunk egy komplett rendszer megismerésére, akkor jó ötlet a koreai rutint választani.

Ez egy több lépésből álló bőrápolási rutin, amelyben kiemelt szerepet kapnak a hagyományos, működő alapanyagok – a legmodernebb innovációkkal ötvözve. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a módszer, amelyet az eredményességének tudhatunk be. Természetesen a rendszeres arcmasszázst is beépíthetjük a mindennapi bőrápolásba, a koreai nők példáját követve ebben is.

Hogyan érdemes a rutinba beépíteni?

A sok lépés, az arcmasszázs talán elriaszt sokakat, mert túlságosan hosszú időnek vélik. Ám egy tudatos rutinban összeállíthatjuk úgy is az egyes elemeket, hogy ne igényeljen túlzottan sok erőfeszítést. Például a skinshop.hu olajos arctisztítóinak alkalmazásával egyidejűleg is kivitelezhetjük a masszázst, de akár a hidratálókrémmel is elvégezhetjük.

Lássuk, miért érdemes foglalkozni ezzel a lépéssel.

Jótékony hatások

Azzal a legtöbben tisztában vagyunk, hogy a testmasszázs pozitív hatást gyakorol az egész szervezetünkre. Ugyanezeket érhetjük el akkor is, amikor az arcunkat masszírozzuk. Élénkíti a vérkeringésünket, javítjuk a sejtjeink oxigénellátását, valamint több tápanyaghoz juttatjuk őket. Lelkileg is jótékonyan befolyásol, hiszen az izmok ellazulásával a stressz is csökken, aminek köszönhetően már eleve egy felfrissült, kisimultabb állapotba kerülhetünk.

Amennyiben rendszeresen időt szakítunk rá, szemmel látható javulást érhetünk el a bőr egészsége, feszessége, fiatalos megjelenése szempontjából. Tulajdonképpen ez egy teljesen ingyenes lehetőség, ami ennek ellenére is komoly eredményekhez tud hozzásegíteni minket, akár néhány hét, maximum egy hónap alatt.

Hogyan csináljunk?

A hidratálóval vagy olajos arctisztítóval is dolgozhatunk. Utóbbi előnye, hogy nem fog beszívódni, így teljesen mi határozhatjuk meg, hogy milyen hosszan kényeztetjük magunkat. Fontos, hogy finom, gyengéd, körkörösen mozgó, felfelé haladó mozdulatokkal dolgozzunk, és semmiképp ne gyűrjük meg a bőrünket.

A nyakunkkal kezdjük, lentről az áll felé haladva, tenyérrel vagy ujjakkal masszírozunk. Az állnál ököllel és a fül felé mozogva folytatjuk. Majd a szájtól a fül felé, s ugyanígy az orca és a homlok esetében is. Ha ezekkel végeztünk, a szemek alatti és feletti részek következnek, itt is az arc közepe felől mozognak az ujjaink kifelé. Végül körkörös kényeztetés jár a legérzékenyebb részeknek: a szemek alatt, a szemöldökök között és a száj környékén. A zárómozdulatok során a homlok felől haladunk az orrunk hegye felé.

Amennyiben alaposan és helyesen végeztük el a masszázst, azonnal élvezhetjük a frissítő, ugyanakkor lazító hatást, amely után még az elalvás is sokkal könnyebben megy majd.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...