Saját KB bal
Saját KB jobb

Mikor lehet megoldás az egyedi szoftverfejlesztés?

A cégek életében az esetek többségében eljön az a pont, amikor már a jelenleg használatban lévő szoftverek egyszerűen nem elegendőek, sokkal többre van szükség. A probléma ott kezdődik, ha nem találunk a piacon olyan rendszert, ami minden igényünknek megfelelne. Mi ilyenkor a teendő?

Az egyedi szoftverfejlesztés minden cég számára megoldást jelent

Ha nem létezik jelenleg ilyen szoftver, akkor nincs más út, létre kell hozni egy sajátot, ami a saját igényeink szerint készül el. Ebben a Thalassys egyedi szoftverfejlesztés szolgáltatása jelentheti a leghatékonyabb segítséget. Ennek a megoldásnak számtalan előnye van. Elkerülhetjük a későbbi problémákat, garantáltan minden funkció elérhető lesz benne, amire szükségünk van a mindennapokban.

Mégis mikor jöhet el az a pont, amikor az egyedi szoftverfejlesztés jelentheti a megoldást? Kiváltó ok lehet például a növekedés, azaz a szolgáltatások, tranzakciók és ügyfelek számának bővülése. Más rendszerekhez is szeretnénk kapcsolódni, de a jelenlegi szoftverekkel ez nem lehetséges. Továbbá ha egyre lassabb az a program, amit használunk, akkor szintén az egyedi fejlesztés lesz a megfelelő út.

A megváltozott jogszabályi és üzleti környezet is közrejátszhat a váltásban. Ilyen például az adatszolgáltatási kötelezettségek növekedése, változása, a munkaerőköltségek gyarapodása, vagy éppen a versenyhelyzet átalakulása. Végül pedig maga a “káosz” is kiváltó ok lehet: megszűnik az eddig használt szoftverek támogatása, egyre kevésbé átláthatóak az egyes folyamatok, valamint nem kommunikálnak egymással az egyes programok, amiket a mindennapokban a munkatársak használnak.

Bízzuk profikra a műveletet!

Sokan választják azt az utat, hogyha van saját fejlesztőrészleg, akkor ők kapják meg a feladatot az új rendszer kifejlesztésére. Ezzel azonban sokszor csak túlterheljük őket, mivel a fő tevékenységük a meglévő folyamatok működtetése. A kapacitáshiány általános probléma minden IT részlegen, valamint magas lehet a kockázat is, ha túl hosszúra nyúlik a projekt.

Ezért is ajánlott az egész fejlesztést kiszervezni, és külsős szakemberekkel elvégeztetni. Ez hosszú távú megoldást jelent, mivel rengeteg előnye van: teljes mértékben testreszabott rendszert kapunk, integrálható a meglévő környezetbe, a legújabb technológián alapszik, valamint jogszabály- és szoftverkövetés is elérhető, hogy mindig naprakész legyen az egész szoftver.

Mindenkinek ajánlott ezt az utat választani

Az egyedi szoftverfejlesztés cégmérettől függetlenül bárkinek elérhető. Ha ilyen rendszert használunk, azzal garantáltan előnyhöz jutunk a piacon. Biztosabb alapon nyugszik az egész vállalkozás működése, ami a legújabb megoldásokat használja, valamint a későbbi, új technológiákat is könnyedén be lehet illeszteni a meglévőbe.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...