Saját KB bal
Saját KB jobb

WordPress alapú weboldalad van? Ezekkel a tippekkel felturbózhatod!

A WordPress egy népszerű keretrendszer, hiszen a segítségével olyanok is készíthetnek és üzemeltethetnek remek weboldalakat, akik nem túlságosan jártasak a webprogramozásban. Azért is kedvelik sokan, mert rengeteg hasznos kiegészítő létezik hozzá. Ezek egy része arra való, hogy felpörgesd segítségükkel a weblapodat.

Rendkívül fontos, hogy gyors legyen a weboldalad

Minden követ meg kell mozgatnod annak érdekében, hogy gyors és nagy teljesítményű legyen a weboldalad. Manapság az emberek elvárják, hogy lehetőség szerint egy, legfeljebb két másodpercen belül betöltsön egy honlap.

Az első és egyik legfontosabb, hogy megfontoltan válassz tárhelyszolgáltatót. A Sybell tárhelyei azért jók, mert a cég prémium hardvereket használ, amelyek biztonságosak, ráadásul az ügyfélszolgálat is rendkívül segítőkész.

Pusztán a jó tárhely azonban nem garancia a sikerre. Érdemes gyorsítótárat is használni, mint amilyen a Redis.

Mire jó a Redis?

A Remote Dictionary Server (Redis) tudja ugyanazt, amire a Memcached képes, sőt, több funkcióval is rendelkezik. Egy memóriában tárolt tartós adatbázisról van szó, amely adatstruktúra szerverként ismert. Azért jobb választás a Redis, mint más hasonló szerverek, mert képes arra, hogy tárolja és egyúttal kezelje is a magas szintű adattípusokat.

Teljesítményéből, egyszerűségéből, valamint mikro-adatstruktúra kezeléséből adódóan lehetőség nyílik arra, hogy jobban tudjon teljesíteni, mint a szokványosnak nevezhető relációs adatbázisok. A fő különbség a Redis és a sokak által használt egyéb WordPress gyorsítótár bővítmények között az, hogy egy szerveroldali gyorsítótárról beszélünk.

Így kell használni

Első lépésként még ne a Redist telepítsd, hanem egy olyan gyorsítótár bővítményt, mint a Breeze. Ez képes arra, hogy optimalizálja a honlapodat. A Breeze előnye, hogy nagymértékben felturbózza a teljesítményét a webhelyednek.

Mire jó akkor a WordPress Redis gyorsítótár? Ez a WordPress adminisztrációkkal kapcsolatos lekérdezéseket, továbbá átmeneteket és más adatszerkezetek tárolását biztosítja. Miután a Breeze elvégezte a feladatát, jöhet a Redis telepítése és konfigurálása.

A bővítmény telepítése

Először is be kell jelentkezned értelemszerűen a WordPress admin felületére. Ezután keresd meg az irányítópultot, majd válaszd az új bővítmények hozzáadása funkciót. Rá kell keresned a Redis Object Cache kiegészítőre, ez lesz az, amit telepíteni kell.

Ha ez rendben megtörtént, akkor aktiválni kell. Végül a bővítményben az Enable Object Cache gombra kell bökni. Jó hír, hogy a bővítmény a Sybell tárhelyeken magától képes megtalálni a beállításokat, így ezekkel sem kell bajlódnod.

A gyorsítótár beállítását követően a WordPress webhely adatainak egy része a Redis memóriájában lesz tárolva. Érdemes tesztelni a weboldalt, valamint szánni némi időt a bővítmény beállításainak optimalizálására.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...