Saját KB bal
Saját KB jobb

Forró italok elvitelre

Hogyan kapcsolódik az újrahasználható pohár a környezetünk védelméhez? Ha röviden akarnánk válaszolni: nagyon szorosan. Napjainkban a TV-s és internetes hírek tele vannak olyan aggályokkal, miszerint a Föld jövője sajnos bizonytalan.

A szakemberek szerint azonban még nem késő a szennyező és károsító szokásaink végleges megváltoztatása! A Cup Revolution szolgáltatása kiváló lehetőségeket rejt, a későbbiekben kiderítjük, hogy miért.

Mit tehetünk Földünk jövőjéért?

Egész nap lehetne sorolni azokat a tevékenységeket, amelyek rossz hatással vannak a környezetünkre (például az ivóvíz és az ételek pazarlása, káros kemikáliák tömeges alkalmazása, korszerűtlen fűtési rendszerek használata, stb.). Emeljünk ki most ebből a listából egyet!

Ez az újrahasználhatóság. Ennek a feltételnek megfelelő termékek szembeállíthatók az eldobható társaikkal. Mi az óriási különbség a kettő között? Az egyiket ugyanarra a célra akár több százszor is igénybe vehetjük, míg a másikat egy alkalom után dobhatjuk is ki a kukába. 

Micsoda pazarlás. Nagyon nem mindegy, hogy ugyanakkora tömegű anyag egyszer vagy nagyon sokszor tudja ellátni fő funkcióját. Ebből fakadóan már domborodik is ki a környezetre gyakorolt hatás. A gyártógépek energiaigénye, az anyagszükséglet, a szállításhoz elégetett üzemanyag – és lehetne folytatni a felsorolást.

Vegyük górcső alá a poharakat! Ezen belül is az egyik speciális fajtájukat, amikor forró italt kell tárolnunk bennük. A magas hőmérséklet itt extra követelményeket támaszt. Ezért is kell jól megválasztani az alapanyagokat az elkészítésükhöz.

A Cuplerrel járó előnyök

  • A pohár egy országos hálózattal rendelkező rendszer szereplője.
  • Helyben fogyasztásra és elvitelre is tökéletesen alkalmas.
  • Teljes mértékben hazánkban kerül gyártásra, ami a felesleges környezetszennyezést a rövidebb megtett út által jelentősen csökkenti.
  • A rendszer elterjedtsége folytán a pohárért kapott tokent bármely másik helyen újra beválthatjuk. 

Hogyan működik a folyamat?

  • Első lépésként egy egyszeri pohárdíjat kell kifizetnünk az első Cupler beszerzésénél. A különböző űrtartalmú innivalókhoz megfelelő méretű poharak járnak.
  • Ha a meleg érzete mellé egy kicsit a hangulatunkon is dobnánk, akkor választhatunk hozzá színes pohárpántot. A fokozott hőszigetelés folytán garantáltan komfortosabban kortyolgatjuk majd el a meleg kávénkat. A pántokat a poharakkal ellentétben nem tudjuk visszaváltani.
  • Végül, innivalónk elfogyasztását követően a Cuplerért cserébe tokent kapunk. Ezeket a későbbiekben a hálózatban résztvevő pékségekben, kávézókban újra Cuplerre vagy RevoCup pohárra válthatjuk be.

Ha jól belegondolunk, és végigmegyünk ezen a folyamaton, akkor máris világossá válik az egész rendszer előnye. Nekünk szinte semmibe nem kerül, de környezetünkről és annak jövőjéről óriási terheket tudunk levenni.

Tenni akarunk valami jót, ami hatással van Földünk élhetőségére? A megoldás itt van előttünk. A Cup Revolution rendszere kifejezetten ezekre a célokra került kifejlesztésre.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...