Saját KB bal
Saját KB jobb

Tévhitek a nyílászárók cseréjével kapcsolatban

Az új ablakok beszerelése, a meglévő cseréje általában nem egy egyszerű művelet. Általános kihívást, dilemmát jelent az, hogy megpróbáljuk megtalálni az ideális időpontot, időszakot arra, hogy az ingatlanon lévő nyílászárókat lecseréljük. Abban viszont nem igazán van egyetértés, hogy mégis mikor a leghatékonyabb a művelet.

Egyáltalán fontos az, hogy mikor vágunk bele?

Általánosságban elterjedt tévhit az, hogy a szárazabb, melegebb hónapokat kell megcélozni, mint amilyen a tavasz és a nyár. Ilyenkor nem kell a fűtéssel bajlódni, nem gond, ha az ingatlan több helyiségében is hiányoznak az ablakok. Azonban, ahogy azt a PET-RO Nyílászáró szolgáltatásai is megmutatják, megfelelő szervezéssel, profi hozzáállással és szakértelemmel télen is ugyanúgy megoldható a csere, mindenféle kellemetlenség nélkül.

Összességében elmondható, hogy a téli hónapok ugyanannyira alkalmasak a nyílászáró cseréjére, mint a nyáriak vagy éppen a tavasziak, ősziek. Természetesen ebben az időszakban számolni kell a fűtéssel, mivel azok a helyiségek, ahol éppen a munkálatok zajlanak, könnyedén kihűlhetnek. Azonban a megfelelő szervezéssel minimálisra csökkenthetőek a kellemetlenségek.

Míg nyáron általában a cél az, hogy egyszerre több helyiségben dolgozzanak a szakemberek, addig télen egyszerre egy helyen zajlik a művelet, hogy a meleg minél inkább megőrizhető legyen.

A folyamat egy kicsivel hosszabb lesz, mintha nyáron végeznénk el, de egyáltalán nem lesz kellemetlen, megterhelő. Az előnye azonban sokkal nagyobb. Nem kell megvárni a következő tavaszi-nyári időszakot, hanem hamarabb felkészülhetünk a hidegebb hónapokra. A munkálatok során ugyan kiszökik némi melegség, de ez rövid időn belül meg fog térülni.

Fontos a megfelelő szakértelem

Annyi biztos, hogy az évszak egyáltalán nem lehet kifogás. Azonban a hatékony munkavégzéshez meg kell találni azt a céget, ami képes szervezetten végrehajtani az egész cserét, műveletet. Ez ma már könnyedén megoldható, de azért érdemes odafigyelni.

A végeredmény hosszú távú elégedettség és kiemelkedő hang- és hőszigetelés. Ez rövid időn belül látszódni fog a rezsiszámlán is, de komfortosabbak lesznek a mindennapok is. A műanyag nyílászárók beépítésének folyamatát érdemes minél hamarabb elindítani, hogy az előnyöket is élvezni tudjuk.

Rengeteg lehetőség közül lehet válogatni

A műanyag ablakok kialakítását ma már teljesen személyre lehet szabni. Igaz ez a megjelenésre is, mivel már nem csak a jól ismert fehér szín érhető el. Széles a színpaletta, és még a természetes hatású dizájn is megoldható.

A műanyag nyílászárók hosszú távú megoldást jelentenek, évtizedeken keresztül képesek ellátni a feladatukat. Ezért is fontos az alapos tervezés, valamint az, hogy minél hamarabb felvegyük a kapcsolatot egy szakemberrel, aki segít eligazodni és megválaszolni a kérdéseinket.

A nyílászárók cseréje ma már bármikor megoldható, csupán megfelelő szakértelemre van szükség.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...