Saját KB bal
Saját KB jobb

A legjobb csapatépítő játékok

Egyrészt remek dolog, hogy a piacon rengeteg csapatépítő program között válogathatnak a cégvezetők, illetve a HR-esek, viszont nehézzé is teszi a döntést: mivel lenne érdemes legközelebb meglepni a kollégákat? Az alábbiakban összegyűjtöttünk három olyan csapatépítő programot, amik bizonyára nem fognak csalódást okozni.

Az alább bemutatott kvíz több csapatépítéssel foglalkozó vállalkozásnál is megrendelhető, viszont a Lame tasting és a Vélemények vetélkedője kizárólag a Stepout games játékai között lelhető fel.

Kvíz

A csapatépítő játékok közül egyértelműen a legkiemelkedőbb a kvíz. Ez bizonyára annak is köszönhető, hogy könnyen beilleszthető bármely rendezvény programjába, illetve a kérdéssor is alakítható a résztvevők korához, érdeklődési köréhez. 

Az is remek tulajdonság, hogy a csapatokon belül a közös játék, fejtörés, vita folyamatos, így senki sem unatkozik egy percig sem. A kvíz egy mozgalmas, érdekes, vicces és mindig egyedi élmény, ami garantáltan örömöt okoz a résztvevőknek.

A csapatok több fordulóban mérhetik össze a tudásukat, és nemcsak az általános műveltségre vannak a kérdések hangolva, hanem az agyak lomtárában is kötelező kutakodni.

A legjobb, ha a kérdéseket nem csupán simán felolvassák, hanem valamilyen képhez, zenéhez, videóanyaghoz kapcsolódnak, ezzel minden érzékszervet mozgásba lendítve. Az is rendkívül érdekes tud lenni, amikor a kérdéssorban felbukkannak a közösség életére vonatkozó személyre szabott kérdések is, sokszor derültséget, de akár meghatott pillanatokat okozva.

Lame tasting

A Lame tasting borkóstolás is kiváló választás, mely kizárólag a Stepout games kínálatából érhető el főleg olyan csapatoknak, akik nem félnek pár korty alkohol mellett felhőtlenül jól érezni magukat, lazulni egy pár órát.

Természetesen nem sima mélázós borozgatásra kell itt gondolni, hiszen az italhoz izgalmas versengés is kapcsolódik, kóstolgatás közben folyamatosan küzdeni kell a pontokért. Humoros, izgalmas, interaktív – ezek azok a jelzők, amelyekkel a résztvevők jellemzően beszámolnak az élményeikről.

Vélemények vetélkedője

Mi az, ami a kollégák szerint elengedhetetlenül fontos egy lakatlan szigeten? Ha egyetlen étel mellett kéne letenni a voksot életük végéig, mit választanának, sushit vagy pizzát? Inkább lennének végtelenségig gazdagok vagy örök életűek? 

A vélemények vetélkedőjén jól felmérhető, hogy mennyire ismeri valaki a kollégáit, mint közösséget, illetve mennyire egyezik személyes ízlésed, véleményed a csapatéval. Amennyiben igen, az valódi közösségi élmény, ha pedig nem, az pedig a sokszínűség diadala.

Ez a listák játéka, valódi csapatmunka, ahol az egyéniségek mellett az összképen van a hangsúly. A kérdéssor előnye, hogy valódi közösségi önismerethez vezet. Megtudhatjátok, melyik a kedvenc helyetek az irodában, melyik eseményen érezte magát a legjobban a csapat közösségként.

A játék során megadott válaszok a cégvezetők és a HR-esek számára is remek támpontokat adnak, hogy még emberközpontúbbra szabhassák a napi munkamenetet, ezzel is növelve a munkavállalók lojalitását és a hatékonyságra is kedvezően ható jókedvet.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...