Milyen italokat érdemes kínálni ősszel?

Ősszel mindenképpen érdemes átalakítani az étlapot és az italkínálatot, hiszen ilyenkor az emberek már a tartalmasabb ételekre és a melengető italokra vágyakoznak. Ezekből pedig, valljuk be, igencsak széles a lehetőségek tárháza, így vendéglátósként mindenképpen úgy kell kiválasztani az új fogásokat, hogy azok illeszkedjenek a meglévő vendégkör ízléséhez, azonban lehetőleg tartogasson számukra valami meglepőt és újat is.

Az őszi italválaszték forró és izgalmas!

Az őszi italok alapanyagaihoz mindenképpen használd fel a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket. Arról se feledkezz meg, hogy elvitelre kínáld ezeket a finomságokat, melyhez az indepack.hu papírpoharai közül választhatsz őszi színekben pompázó termékeket is, így teheted teljessé az élményt a vendég számára.

Miért éppen papírpohár?

A papír kiváló alapanyag a poharak készítéséhez, hiszen környezetbarát módon lehet előállítani, fenntartható termelésből származik és felhasználás után újrahasznosítható, valamint nem jelent környezeti terhelést.

Az alapanyaga a fa, amelyet újra és újra, tervezhetően lehet telepíteni, a gyártás és a felhasználás ökológiai lábnyoma pedig jóval kisebb, mint a műanyagnak.

A papírpohár remek választás a forró italok számára, hiszen hőszigetelő tulajdonsága révén nem fogja megégetni a vendég kezét, emellett pedig sokáig megtartja az ital hőmérsékletét. Ezt a tulajdonságot fokozhatjuk azzal, ha hozzáillő tetővel zárjuk le.

Milyen őszi, téli italokat érdemes bevezetni a kínálatba?

A forró csokoládék mindig tarolnak, ezeket pedig ma már nagyon sokféle ízben be lehet szerezni. Ha tehát “megúszós” típus vagy, akkor nyugodtan kínáld a por alakú változatokat, így gyorsan és költséghatékonyan tudsz egy ízletes, többféle ízben kínálható italt prezentálni.

Ha azonban a gourmet csoportba tartozol, akkor igazi csokoládéból készítsd el, és ízesítsd fűszerekkel, például fahéjjal, kardamonnal, chilivel, de akár rummal is megbolondíthatod.

Turbózd fel a kávékínálatot is!

A lattét készítheted extra változatban, például sütőtökösen, fahéjas-juharszirupos verzióban vagy sóskaramellával, ezeket minden vendég imádni fogja. Használhatsz itt is fűszereket, például szerecsendiót, fahéjat, szegfűszeget. 

Kínálj finom forró téli teákat is a vendégek számára!

A hideg időben mi más is melengethetné át a vendég átfagyott testét, mint egy gőzölgő forró tea! Ilyenkor a hűtött italok háttérbe szorulnak, és egyre többen kívánják a forró italokat. Ehhez az is hozzájárul, hogy bizony ebben az időszakban nagyon gyakori a kisebb meghűlés, ezt pedig egy forró tea gyorsan orvosolhatja. A citromos, fahéjas-szilvás, gyömbéres teákhoz kínálj mézet és citromot, így teheted tökéletessé a teázás élményét.

Az év ezen része a vendéglátásban is tartogat erőteljesebb időszakokat, hiszen a Márton-nap, az év végi céges rendezvények vagy a szilveszteri bulik ideje is erre esik. Használd ki ezeket a vevőcsalogató időpontokat, és kínálj vendégeidnek finom és különleges ízkavalkádot, melyek legközelebb is behozzák őket.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...