Saját KB bal
Saját KB jobb

Az egészségügyi abroncs pótlása: milyen eszközök esetében szükséges?

A megfelelő gumiabroncs használata minden jármű esetében kifejezetten fontos. Néha elég csak olyan egyszerű eszközökre gondolni, mint a kerekesszék, rokkantkocsi vagy más egészségügyi termék. A haladáshoz, mozgáshoz elengedhetetlen az, hogy az abroncsok mindig tökéletes állapotban legyenek.

Jó, ha van tartalék

A beszerzés ma már egyszerűen megoldható: a tapadas.hu egészségügyi gumi kínálatában minden terméket megtalálhatunk, amire szükség lehet. Természetesen érdemes alaposan átnézni a felhozatalt, mivel nem mindegy, hogy milyen méretű abroncs kerül fel az adott kerekesszékre.

A gumik elhasználódását le lehet lassítani, de teljesen megakadályozni nem. Nem kell komoly igénybevételre gondolni, mivel az abroncsok akkor is kopnak, ha csak sima felületen eljutunk A pontból B pontba. Természetesen ilyenkor az elhasználódás mértéke eléggé változó, de tény, hogy megtörténik.

Ezért is fontos, hogy mindig legyen a közelben egy tartalék abroncs, amit probléma, hiba esetén azonnal fel tudunk szerelni. Ma már több nagyobb gyártó termékei közül tudunk válogatni: Cheng Shin, Duro, Mutas, Vee Rubber.

A gumi elhasználódása vagy éppen sérülése bármikor megtörténhet. Elég egy kisebb figyelmetlenség, belehajtani egy üvegszilánkba, ami pont olyan szögben érintkezik az abronccsal, hogy kivágja azt.

Ha ez megtörténik, akkor nem szabad késlekedni. Minél hamarabb meg kell ejteni a cserét, mivel a kerekesszék, rokkantcsoki fontos eszköze a betegek mindennapjainak. Ha valami történik velük, akkor az komoly hatással lehet a mozgási lehetőségekre, lekorlátozza azt. Szerencsére, ha van mindig tartalék abroncs, akkor a csere viszonylag gyorsan kivitelezhető.

A minőségi gumi sokkal tovább bírja

Ha tehetjük, válasszunk mindig a prémium abroncsok közül. Miért jobb ez, mint az átlagos? Mert sokkal lassabban használódik el, mint egy olcsóbb változat. Ezzel kevesebb problémák lesz a használat során, ritkábban kell cserélni és a külső hatásoknak is jobban ellenáll majd. Kerekesszékre, rokkantkocsira többféle kialakítás közül lehet válogatni.

A vásárlás során a méretre is érdemes odafigyelni, mivel ez is nagymértékben befolyásolja azt, hogy hogyan lehet közlekedni az adott járművel.

Többféle kialakítás érhető el

A kerekesszékek, rokkantkocsik és más egészségügyi járművek között is hatalmas különbségek tapasztalhatóak. Ezért is fontos, hogy mindig olyan abroncs kerüljön beszerzésre, ami méretben, kialakításban kompatibilis az adott eszközzel.

Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor próbáljunk pontosan olyat keresni, mint ami jelenleg van a járművön. Ha ez nem elég segítség, akkor nyugodtan konzultáljunk szakemberrel. Ezzel akár az egész választást rábízhatjuk a szakértői tapasztalatra, nem kell amiatt aggódni, hogy rossz termék kerül beszerzésre.

A nagy kínálatnak köszönhetően garantáltan meg fogjuk találni az ideális egészségügyi abroncsot.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...