Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan érdemes utasbiztosítást kötni?

Az utazás előtti izgalomban és a feladatok sűrűjében soha ne feledd el az utasbiztosítás megkötését. Sőt, érdemes minél hamarabb gondoskodni róla, mivel az sem mindegy, hogy melyik biztosító milyen termékét választod ki.

Másféle biztosítást érdemes kötni egy tengeri hajós körutazásra és mást egy barlangtúrára. A kirándulásra leginkább illő termék megtalálása nem egyszerű feladat, ezért cikkünkben segítünk abban, hogyan tudod megtalálni a számodra legmegfelelőbbet!

Hogyan kezdj hozzá?

Jó tudni, hogy a különböző biztosítók egyes termékeire az alkuszok látnak rá legjobban. A CoverMe digitális biztosítási platformján a megadott paraméterek alapján meg tudod nézni, hogy egyes biztosítók az adott témában milyen biztosítási termékeket kínálnak, és ezeket milyen áron.

Ha csak egy adott biztosító weboldalára mész rá, vagy keresed fel a biztosításközvetítőjüket, akkor kizárólag annak az egy társaságnak fogod megkapni az ajánlatát, míg az alkuszok az összes biztosítóval kapcsolatban vannak, és a neked legjobb konstrukciót fogják tudni megtalálni.

Hogyan keress az alkusz oldalán biztosítási terméket?

Az alkusz oldalán online igényfelmérőt fogsz találni, ahová beírhatod az úticélt, az utazás időtartamát, azt, hogy milyen járművel fogsz menni, az utazásod célját, illetve, hogy hány főre szeretnél biztosítást kötni és ők milyen korúak.

Ekkor kapni fogsz egy találati listát, ár szerint rendezve, itt azonban még ne kezd el a kötési folyamatot, hiszen ezután jön az ajánlatok testreszabása!

Mire van szükséged pontosan?

Az utazás célját mindig érdemes személyre szabni, hiszen az egyes biztosítók más-más összeget térítenek, illetve vannak olyan események, például a mentés vagy az útlemondás, ami egyes biztosítók alapbiztosításában van benne, máshol pedig kiegészítő biztosításként köthetők.

Meg kell tehát adni a pontos igényeket, majd ezt kijelölve rendezni a találati listát. Ebben az esetben azt is össze fogod tudni hasonlítani, hogy egy bizonyos káresemény bekövetkezte esetén melyik biztosítótól mekkora összeget kapnál, valamint azt is láthatod, hogy az adott termék milyen specialitásokkal rendelkezik.

A biztosítás megkötése

Ha megtaláltad a legjobb terméket, akkor ki kell töltened az alkuszi megbízást, és már kötheted is meg a biztosítást. Fizetési kötelezettséged kizárólag a biztosító felé keletkezik, és a kötvényt is tőlük fogod megkapni. Az alkusz díját a biztosító rendezi.

Miért jobb az online kötés?

Bármikor is jut eszedbe, hogy megkösd az utasbiztosításodat, lehet ez akár éjszaka is, az online portál 0-24 órában várja a jelentkezésedet. Emellett az sem probléma, ha csak az utolsó pillanatban hasított beléd a tudat, hogy még nem intézted el ezt a fontos feladatot. Az utazás megkezdése előtt még bármikor felléphetsz az oldalra, elvégezheted a kalkulációt és a kötést.

Az alkusz oldalán vagy a mobiltelefonos applikációban egyszerűen megtalálhatod biztosítási kötvényedet, így, ha káresemény következett be, akkor nem kell keresgélned, hanem pillanatok alatt elindíthatod a biztosító felé a kárügyintézést is.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...