Saját KB bal
Saját KB jobb

A horgász botzsákok közötti választás szempontjai

A legjobb horgász botzsákok egyfajta közös jellemzője, hogy az ember szinte el sem tudja képzelni, hogy nélkülük induljon el horgászni a vízpartra. Persze ennek a meglétéhez nagyon is oda kell figyelni néhány lényeges szempontra a beszerzésnél.

A cikkben ezeket a tényezőket fogjuk részletezni egyenként. Igyekszünk ebben a formában kézzelfogható kapaszkodókat biztosítani annak érdekében, hogy akár kezdő, akár rutinos horgászként maximális megfontoltság mellett történhessen a választás.

Mit nyer az a horgász, aki a botzsákok között jól választ?

Kényelmetlenségektől és fájdalmas izzadságcseppektől mentes perceket a peca megkezdése előtt, illetve annak végeztével. Merthogy a jó választáson nem kevesebb múlik, mint a botok pakolásának, szállításának és tárolásának maximális kényelme.

Ezért is tanácsos jól megnézni többek között a Fishinda botzsákok szempontjából elérhető kínálatát is. Így elősegíthető, hogy módszertől és felszereléstől függetlenül a botok a lehető legjobb helyre kerüljenek.

Hisz nagyon nem mindegy, hogy a rendkívül értékes felszerelés kulcselemei védve vannak-e a fizikai hatásoktól. Egy kézenfekvő megoldást jelentő botzsák úgy óvja a benne tartott elemeket, hogy közben a használata is kényelmes.

Milyen paramétereket tanácsos jól megnézni botzsákok után keresve?

Ha egy mód van rá, célszerű a méretek figyelembevételével kezdeni a dolgot. Magyarul a botzsák hossza legyen szinkronban a benne tárolt horgászbotok szállítási hosszával. Máskülönben problémássá válik a szállítás minden lépése.

Hasonlóképp megkerülhetetlen a fakkok száma. A kétfakkos kivitelek egyfajta belépő szintet jelenthetnek. De egy háromfakkos modellben akár a tartalékbot is helyet kaphat, versenyhorgászoknál pedig szinte biztosan nélkülözhetetlen ez a termék.

Mindig az jelenti a kulcsot, hogy a beszerzést a használat várható jellegéhez mérten intézzük. Ezáltal tudjuk biztosítani, hogy valamennyi felhasznált bot biztonságos helyet kapjon szállításnál, miközben a mi dolgunk is egyszerűsödhet.

Még néhány lényeges szempont, amivel szintén nem árthat előre számolni

Szóba jöhet választási lehetőségként, hogy kemény borítású vagy rugalmas kivitel mellett tegyük-e le a voksunkat. Valójában ezen a ponton is akadnak előnyök mindkét választás kapcsán.

A kemény borítás erőteljesebb védelmet biztosíthat, míg a rugalmasság az autóban, illetve a tárolásnál adhat extra flexibilitást. Bármelyik opció mellett is döntünk, a bélés minősége, anyaga és kidolgozottsága rendkívül sokat adhat hozzá a botok megóvásához.

Ami pedig a szállítást illeti, a vállra akasztható kivitel rendelkezésre állása majdhogynem elengedhetetlen. Sokak számára pedig a felsoroltak mellett a dizájn, a színek, a márkajelzés milyensége is döntő fontossággal bírhat.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...