Saját KB bal
Saját KB jobb

Menetrögzítés hatékonyan a legjobb eszközökkel

Vannak olyan megoldások, amelyek segítségével sokkal hatékonyabban lehet elvégezni egyes feladatokat. Ilyen például a menetrögzítő ragasztó, amit menetek, csavarok és csavaranyák rögzítésére szokás alkalmazni. A használata nagyon egyszerű és sokszor elengedhetetlen, mivel így biztosítható a megfelelő minőségű menet kialakítása.

A menetrögzítő ragasztó előnyei

Ez egy olyan kiegészítő, ami nem maradhat ki a szakemberek palettájából. A beszerzése nagyon egyszerű, a FilterABC menetrögzítő ragasztó felhozatalában megtalálható minden olyan termék, ami minőségben is teljes mértékben megfelel az elvárásoknak. Fontos feladatuk van, ezért sem mindegy, hogy milyet választunk a beszerzés során. Az első természetesen a menetrögzítés.

Másnéven menetragasztót gyakran használják csavarok, csavaranyák becsavarásához és rögzítéséhez általában olyan helyeken, ahol a szokásosnál nagyobb rezgés, hőingadozás vagy más terhelés tapasztalható. A menetrögzítő ragasztó segítségével a menet sokkal jobban ellenáll a külső hatásoknak, nem fog elengedni és kiesni, vagy egyszerűen kicsavarodni a helyéről. Vannak olyan speciális ragasztók, amelyek víz- és porállósággal is rendelkeznek, így nem engedik be a nedvességet, a port a menetbe. Kültéren és kritikus pontokon általában ilyet használnak.

A tömítésben is nagy szerepet játszik, mivel még a légszivárgások ellen is védelmet nyújt. A korrózió elleni védekezésben is gyakran használják, a fémfelületeken ilyen téren is megállja a helyét. Megakadályozza az olaj szivárgását, megelőzi a rozsda képződését és a forgatónyomatékkal szemben is nagy ellenállást tanúsít. A menetrögzítő ragasztó közkedvelt megoldásnak számít ipari környezetben, de a hétköznapokban is gyakran alkalmazzák.

Nem mindegy a minőség

Közepes és erős szilárdságú menetrögzítő ragasztó is beszerezhető. Fontos, hogy pontosan tudjuk melyikre van szükség. Ezenkívül még arra is oda kell figyelni, hogy milyen a ragasztó minősége. Érdemes a nagyobb gyártók termékei között válogatni, mivel azokkal garantáltan nem fogunk mellélőni. 

Jobb elkerülni az olcsó, jelöletlen megoldásokat. Ezeket is könnyedén be lehet szerezni, de a hatékonyságuk erősen megkérdőjelezhető. Általában nem felelnek meg azon elvárásoknak, amelyeket egy menetrögzítő ragasztóval szemben támasztunk. 

Minden helyzetben megállja a helyét

Rengeteg előnye van a menetrögzítő ragasztónak, ezért is fontos, hogy ahol csak szükséges lehet, mindig alkalmazzuk. Ha csak egy kicsit is úgy érezzük, hogy egy adott csavar nem fogja kibírni a nagy terhelést, akkor jobb, ha megerősítjük egy ragasztóval.

Olyan felületeken, eszközökön, amelyek szabadtéren vannak vagy ott, ahol kritikus pontokat kell rögzíteni, a menetragasztó mindig nagy segítséget jelent. Természetesen a beszerzés során figyeljünk oda, hogy mégis milyet választunk.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...