Saját KB bal
Saját KB jobb

Rugaszkodjunk el a földtől!

Eleged van már a mindennapok monotonitásából? Szabadulnál a mókuskerékből? Valami olyasmire vágysz, amitől elszabadul benned a flow? Amibe azonnal bele kell ugrani, nem szabad hezitálni, mert akkor elszáll a bátorság? Tömény adrenalinra szomjazol, ami után elönt a nirvána érzése? 

Szabadon, mint a madár

Mit szólnál, ha több ezer méterről a semmibe zuhanhatnál, vagy szabadon, könnyedén, a szélnek kiszolgáltatva lebeghetnél, akár egy tollpihe? Az Élményrepülés.hu válogatott motor nélküli repülési élményekkel vár. Olyanokkal, amikre egy életen át emlékezni fogsz, és folyamatosan várod a lehetőséget, hogy újra átélhesd őket.

Az említett cég repüléssel kapcsolatos élményeket biztosít az érdeklődőknek. A szélcsatornától a tandemugrásig, víziejtőernyőzésig, világháborús repülőtől a sugárhajtású vadászgépig – észbontó repertoárjuk végtelen. 

Bakancslista kipipálva!

Ha kacérkodsz az ejtőernyőzés gondolatával, de hiányzik még az a kis szikra, ami elindít az önmegvalósítás útján, akkor a tandemugrást neked találták ki. Ez a megoldás messzire repíti a félelmed, és szabadság korlátozása nélküli önfeledt biztonságot nyújt. Ha igy vágsz neki először a nagy kalandnak, akkor segítődnek köszönhetően már némi bennfentességgel, tűkön ülve várod majd a következő ugrásod. 

A természet közelségét és a vad romantikát garantálja a hőlégballonos utazás. Az emberiség történetének legősibb repülési formája egyszerre izgalmas és relaxáló hatású. A szélnek kiszolgáltatva “úszni” a magasban, csodálni a tájat felejthetetlen, szinte spirituális élmény. Ha a párunkkal együtt, vagy esetleg vidám baráti körben csodáljuk meg a lemenő nap fényében a Balaton-felvidéket, az még maradandóbbá teszi az élményt.

Bízzuk magunkat a szélre

A hőlégballon kezdetleges ősét – a mécseseket magasba emelő kis szerkezeteket – még a kínaiak használták katonai célokra. A ballonokkal igazán az 1700-as években kezdtek el kísérletezni Az első sétarepülés tesztalanyai háziállatok (juh, kacsa, kakas) voltak, akik negyed óra után egy apró technikai gubancot leszámítva élve megúszták a repülést. 

Az első útra, ahol már ember tartózkodott a kosárban, 1783-ban került sor, 20 perces levegőben tartózkodással. Ezután felgyorsultak az események. 1785-ben lebegtek át először a La Manche-csatornán. Hosszú hallgatás után az 1930-as években érkezett meg az igazi áttörés, olyan rekordokkal, mint az 1932-es sztratoszférába való feljutás – 16 ezer méterre, aztán 1935-ben már a 22 ezer méteres határ is meghódításra került.

1978-ban az Atlanti-óceán, 1981-ben pedig Japánból indulva a Csendes-óceán átszelése is sikerrel járt. Azóta számos rekord dőlt már meg, és a lebegve repülés élménye mindenki számára elérhetővé vált.

1999-ben az első világkörüli út Svájcból indulva 19 nap, 21 óra, 55 perc alatt zajlott le. Ez az eredmény jóval felülmúlja a Verne által megálmodott küldetés 80 napját. Ebből is látszik, hogy az égbolt óriásainak a képzelet sem szabhat határt.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...