Saját KB bal
Saját KB jobb

Ne késlekedjen, ha a panellakásán még az eredeti ablak van!

A panellakások ablakai nagyon régen készültek, a több évtizedes használat alatt pedig mára már korszerűtlenné váltak, így nem töltik be megfelelően a feladatukat. Mindezt a lakók érzékelik is, hiszen télen érződik, hogy milyen hidegek az ablaküvegek, hogyan áramlik befelé a hideg, párásodnak az ablakok, nyáron pedig hiába sötétítenek, pillanatok alatt felforrósodik a lakás.

Nagyon sok lakótelepi lakás esetében megtörtént már a felújítás, melynek az egyik legfontosabb lépése az ablakcsere, de még mindig vannak olyan lakótelepek, ahol az eredeti ablakok vannak. Ezekben az esetekben sem szabad tovább odázni ezt a fontos lépést.

A növekvő rezsiárak orvossága a nyílászáró-csere

Az utóbbi években aggódva figyeljük a rezsiszámlánkat, azonban a Zsola Ablak Kft. szerint az ablakcsere Budapest és a többi település esetében is gyógyír lehet erre a problémára. Egy korszerű nyílászáró ugyanis képes arra, hogy benn tartsa a meleget, ezáltal ugyanaz az energiafelhasználás sokkal jobb hőérzetet biztosít, illetve ugyanazt a hőmérsékletet kevesebb energia-befektetéssel is el tudjuk érni.

Miért számítanak elavultnak a korábbi ablakok?

Ennek a magyarázata igen összetett. Egyrészt, amikor ezek a lakótelepek megépültek, még teljesen mások voltak a szabványok, valamint a korabeli gyártási technológiák sem voltak olyan fejlettek. Ma már sokkal korszerűbb ablakokat tudunk gyártani, több légkamra, szigetelt és többrétegű üvegezés biztosítja a tökéletesebb hő- és hangszigetelést.

A másik ok, hogy miért kell kicserélni ezeket az ablakokat az, hogy több évtizede használatban vannak, így a folyamatos nyitás-csukás elkoptatta a vasalatot, az ablak mára már elvetemedett, ezáltal nem illeszkedik kellőképpen a tokba, így utat nyit a por, a zaj és a hideg/meleg felé. Szabad szemmel is látható, hogy pereg a festék, szorul a vasalat, süvít be a hideg, folyamatos a téli páralecsapódás. 

Nem érdemes házi megoldásokkal kísérletezni, a beragasztható szigetelés, az ablakpárnák, az ablakfóliák nem nyújtanak kellő védelmet, csak felesleges költségeket jelentenek.

A panelablakcsere gyors és bármikor végezhető!

Bár gondolhatjuk azt, hogy minden panelablak egyforma, ez egyáltalán nincs így! Apró eltérések mindig vannak, ezért minden esetben szükség van méretvételre. A méretpontosság segíti az ablakcsere utáni helyreállítási munkákat, hiszen az új ablak szinte tökéletesen illeszkedni fog a régi helyére.

A megrendelőnek ki kell választania az ablak színét és az osztásokat is, ezután pedig, ahogy elkészült az ablak, a szakemberek a helyszínre szállítják és beépítik.

A régi ablakokat természetesen elszállítják, az ablak körüli kisebb kőműves munkát pedig elvégzik, ezáltal az ablakok környékét eredeti állapotba állítják vissza. Az ablakcsere így egyetlen nap alatt lezajlik.

Nem szabad halasztgatni a panellakás ablakcseréjét, hiszen az új ablakok beépítése után azonnal érezni lehet a különbséget,. Nem beszélve arról, hogy ezáltal a lakás értéke is növekedni fog, így ez a művelet befektetésnek is ideális.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...