Saját KB bal
Saját KB jobb

Dobd fel a teraszodat egy szép kültéri szőnyeggel!

A szőnyegek otthonunk fontos kiegészítői, amiket nem csak beltéren, hanem kültéren is bátran alkalmazhatunk, ha a félig vagy a teljesen nyitott, szabadtéri területeket – például a teraszt vagy az erkélyt – egy kicsit stílusosabbá, hangulatosabbá szeretnénk tenni. 

Természetesen az alkalmazás helye nagymértékben meghatározza, hogy mely változatok mellett érdemes letenni a voksunkat. Egy alapvetően beltéri használatra szánt szőnyeg szabadtéren ugyanis hamar tönkre fog menni. 

Ennek elkerülése érdekében érdemes az iFloor kültéri szőnyeg kínálatából választani, amik kellőképpen ellenállóak és hosszú távon is strapabíróak, mindamellett, hogy a rendszeres kinti igénybevétel és az időjárás sem tud kárt tenni bennük. 

Nézzük, hogy mit érdemes tudni a kültéri szőnyegekről, és mit érdemes átgondolni a megfelelő darab kiválasztásához!

Miben mások a kültéri szőnyegek?

Fontos tisztában lennünk azzal, hogy a kültéri szőnyegek kialakítása eltér a beltéren használatos típusokétól, kint tehát mindenképpen ezeket a fajtákat érdemes használni, ha azt szeretnénk, hogy ne menjenek tönkre 2 nap múlva.

Ezek a típusok időjárásálló anyagokból készülnek, melyek ellenállnak az UV-sugárzásnak, a nedvességnek vagy adott esetben a penészesedésnek. Mivel a kültéri szőnyegek könnyen megázhatnak, ezért úgy vannak kialakítva, hogy a nedvességet hatékonyan el tudják vezetni és hamar meg tudjanak száradni. 

Mi alapján válaszd ki a megfelelőt?

Először is nagyon fontos felmérni azt, hogy az adott területen, ahova a szőnyeget szánjunk, mekkora hely áll a rendelkezésünkre. Ez alapján kell ugyanis eldönteni, hogy mekkora méretű fér el, és persze azt is érdemes átgondolni, hogy mekkora méretű mutat ott jól. 

Ezenkívül a környezetben lévő tárgyakat is érdemes figyelembe venni. Ha például egy nyílászáró közvetlen közelébe szánjuk a szőnyeget, akkor mindenképp ügyeljünk arra, hogy színben passzoljon az ajtóhoz vagy az ablakhoz. Ha a teraszon fogjuk elhelyezni, ami már be van rendezve, akkor pedig a bútorok stílusát, színét is vegyük alapul a választáshoz.

Ne feledkezz meg a rendszeres tisztításról se!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a szőnyegek olyan használati tárgyak, amik minden nap igénybe vannak véve. Különösen igaz ez a kültéri változatokra, amik nagyon hamar be tudnak koszolódni. Elvégre rendszeresen közlekedünk rajtuk, és a légmozgással is rájuk kerülhetnek a szennyeződések. Éppen ezért nagyon fontos, hogy folyamatosan tisztítsuk, porszívózzuk őket, ha pedig foltosak lesznek, akkor azokat minél előbb távolítsuk el róluk.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...