Saját KB bal
Saját KB jobb

A vízszigetelés akár utólagosan is megvalósítható!

A régebbi épületek elkészülésének idején még nem álltak rendelkezésre a ma ismert, korszerű és hatékony építési alapanyagok. Ez az elsődleges oka annak, hogy a legtöbb régi építésű ingatlanban nem megfelelő a vízszigetelés, vagy teljes mértékben hiányzik.

Ilyen helyzetben sem szükséges elkeseredni. Hiszen a vízszigetelés utólag is kivitelezhető a megfelelő anyagok és technológiák alkalmazásával.

Bitumenes vízszigetelés

A Józan Kft. bitumenes alapozóinak, valamint lemezeinek alkalmazása révén például könnyedén megvalósítható akár utólagosan is a vízzel szembeni védelem, de természetesen újonnan épülő ingatlanok esetében is nagyszerű döntés, nem véletlen, hogy gyakran alkalmazzák ezeket. Az alátétlemezek között még öntapadó változat is elérhető, ahogy nem hiányozhat a választékból a zárólemez sem. Ezekkel a megoldásokkal valóban gondoskodhatunk a vízszigetelésről.

Miért olyan fontos a vízzel szembeni védekezés?

A nedvesség rengeteg kárt tud okozni, amennyiben tartósan jelen van a falakban. Legvégső esetben még az épületszerkezetben is olyan változásokhoz vezet, amelyek veszélyeztetik annak állapotát, és súlyos esetben már egyáltalán nem, vagy csak igen nehezen, és komoly anyagi ráfordítások mellett orvosolható a probléma.

Természetesen nem azonnal ezzel kezdődik, a szerkezetromlás előtt is már komoly jelek vannak. Legelőször az utalhat a falak nedvességére, hogy elkezd omladozni a vakolat, illetve a belső falakon pereg lefelé a festék. Ugyan megpróbálhatjuk újra vakolni, illetve glettelni és festeni az adott területeket, ám mivel nem ez a valódi oka a jelenségnek, és a kiváltó gond továbbra is megmarad, ezért újra és újra ugyanúgy felüti majd a fejét.

A vizes falak egy másik problémához is elvezetnek, amit kezdetben talán csak a dohossá váló levegő jelez. Ez pedig nem más, mint a penész. A vizes épületben ugyanis magas a páratartalom, ez pedig maga a kánaán a penészgombáknak. Ezért nagy boldogan elkezdenek virulni és szaporodni, ráadásul alattomos módon, általában rejtett helyeken, sarkokban, résekben, a bútorok mögött.

Miért hatalmas gond a penész megjelenése?

A penész nemcsak rossz levegőt és csúnya foltokat jelent, hanem azt is, hogy ettől kezdve az otthonunk nem egy biztonságos hely többé, hiszen a benne élők egészségét veszélyezteti. A penész akár mérgezést is okozhat nagy mennyiségben, de az biztos, hogy növeli a felső légúti fertőzések, megbetegedések gyakoriságát, szemviszketést, torokkaparást okoz, az arra érzékenyeknél pedig súlyosbítja az allergia, illetve az asztma tüneteit.

A másik tény, hogy ahova a penész bevette magát, onnan bizony nem távozik szívesen. Mélyen a falakban gyökerezik, így felszínt érintő kezelésekkel nem tudjuk teljesen megszüntetni a jelenlétét. Mivel ilyen nehéz megszabadulni tőle, okosabb, ha nem várjuk meg a hívatlan lakótárs megjelenését, és inkább gondoskodunk a szakszerű vízszigetelésről.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...