Saját KB bal
Saját KB jobb

Már nemzetközi céginformációkat is könnyedén beszerezhetünk

Az információ hatalom, ami az üzleti életre kifejezetten igaz. Ezért is fontos az, hogy a mindennapokban olyan platformot, oldalt keressünk, ahol minden szükséges adat elérhető. Nemcsak a hazai szereplőkről, de nemzetközi szinten is, hisz a külföldi terjeszkedés során is többször kerülhetünk kapcsolatba nem magyar cégekkel.

A megoldás bárki számára elérhető

A Credit Online nemzetközi cégriport szolgáltatásának köszönhetően a hazai vállalkozások mellett 27 Európai Uniós tagállam és a világ összes országának céginformációi is elérhetőek mindenki számára. Ez tulajdonképpen több, mint 430 millió vállalkozást jelent a világ 200 országából, amelyekhez gyorsan és kényelmesen férhetünk hozzá.

Még arra sincs szükség, hogy online legyünk, mivel offline módon is igényelhetünk céginformációkat a megfelelő űrlap kitöltésével, ami a rendszerben könnyedén megtalálható. A megrendelés is nagyon egyszerű, hiszen elég csak az adott országot kiválasztani és megadni a keresett vállalkozás adószámát vagy nevét.

Miért fontosak a külföldi céginformációk?

Információból sosem elég, ezt az üzleti életben a többség nagyon gyorsan megtapasztalja. Külföldi céginformációra több okból is szükség lehet. Már önmagában akkor is, ha nem is tervezünk Magyarországon kívülre terjeszkedni.

Az információ iránti igény jelentkezhet abban az esetben is, ha egy új, külföldi szereplő jelenik meg a piacon, mint konkurencia. Azonnal szeretnénk minden adatot, riportot beszerezni arra vonatkozóan, hogy milyen teljesítménnyel rendelkezett az elmúlt években, mely cégekkel áll kapcsolatban, esetleg vannak-e már hazai partnerei, valamint milyen kockázati tényezők találhatóak a vállalat működésében. Ezen információk birtokában azonnal tudni fogjuk, hogy mire kell készülnünk, egyáltalán releváns versenytársról van-e szó.

Külföldi céginformációra az esetek többségében akkor van szükség, ha új, nem magyar piacra akarunk terjeszkedni. Az adatok segítségével elemezhetjük az adott szegmenst, hogy hány cég van jelen, milyen teljesítménnyel rendelkeznek és milyen esélyeink vannak a betörésre és növekedésre.

Ugyanez a helyzet akkor is, ha új beszállítókat és/vagy partnereket keresünk. Ha egy külföldi cégben látjuk meg a lehetőséget, akkor előzetes “felmérést”, vizsgálatot tarthatunk a pénzügyi és kockázati riportok alapján.

A céginformáció a saját bevételünket is befolyásolja

Mégis hogyan? Merülhet fel a kérdés, de a válasz nagyon egyszerű. Az információk birtokában megalapozottabb üzleti döntéseket tudunk hozni, hogy kivel érdemes együttműködni, ki a valódi versenytársunk, valamint a piac aktuális helyzetéről is naprakész adatokat szerezhetünk be.

A megoldás egyszerű, de fontos, hogy rendszeresen éljünk a lehetőséggel. A piac és a versenytársaink helyzete állandóan változik, ezért a céginformációs platform hű társunk lehet hosszú távon is.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...